Inspirationsbrev Maj 2015

Boka Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är fortsatt verksam i en samhällsgärning om behovet av en konsekvent arbetslinje, öppenhet och en konkurrenskraftig ekonomi. I dag föreläser han om samhällsutveckling både i Sverige och internationellt.

»Läs hela presentationen...

Robert Karjel - Från Estonia till Amazonas och internationell bästsäljare översatt med Google-translate

Robert Karjel är det närmaste man kommer en militär hjälte, som dessutom är på väg att slå igenom internationellt som författare.
Robert har en minst sagt imponerande militär karriär. Han var inblandad i räddningsaktionen vid Estonia-katastrofen, han har jagat pirater utanför Somalia och byggt upp ett helikopterförband i Afghanistan. Men när Talarforum får tag på Robert har han tagit ett sabbatsår från sitt arbete i försvaret. Han är i Indien för att under en månad koncentrera sig på sin nästa roman. Hans fem tidigare böcker har både fått bra kritik och sålts i imponerande upplagor. Hans författarskap har gått så bra att Robert är på väg att bli nästa svenska internationella thrillersuccé.
För en tid sedan hörde ett produktionsbolag av sig för att göra en amerikansk TV-serie av hans senaste bok ”De redan döda”. Och det amerikanska jätteförlaget HaperCollins betalade ett sexsiffrigt dollarbelopp för de engelskspråkiga rättigheterna till boken efter att de läst den engelska översättningen - som gjordes med Google-translate.

»Läs hela artikeln...

Fredrik Ullén - När vi fungerar som bäst – om flow, produktivitet och välbefinnande

Psykologiskt flow är tillståndet då vi upplever att allt fungerar optimalt. Vi har tagit oss an en utmaning – och vi klarar av den. Typiskt för flow är en positiv känsla, kontroll och att vi, utan att egentligen anstränga oss, har ett totalt fokus på uppgiften vi sysslar med. Vi är ett med det vi gör. Fredrik Ullén, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet och kritikerrosad, internationellt verksam konsertpianist, delar här med sig av fyra tips på hur man uppnår flow i arbetsuppgifter och i team.

»Läs hela artikeln...

Koden är knäckt - Barnbok för vuxna

Hej! Jag heter Benny Fagerström och är 11 år. Efter flera år av studier och experiment – mest i min egen familj– har jag knäckt koden. Jag vet vad du ska säga och göra för att få igenom dina idéer!
Nu delar jag med mig till alla som vill bli riktigt bra på kommunikation… Inte bara till barn då – utan nu har även vuxna en unik chans att hänga med.

»Läs hela artikeln...

Patrik Andersson - Samhällsbyggare och somalisk bandylegend

I en omtumlande föreläsning får du träffa inspirationskonstnären som gjorde bandy till en integrationsfråga och satte Borlänge på världskartan. Låt dig engageras av Patrik Anderssons energi när han berättar om de Somaliska spelarnas oerhörda viljekraft att nå VM i Sibirien och om hur projektet förändrade Borlänge och påverkade synen på invandrarnas situation i det svenska samhället.

När: Tis 19 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Frida Boisen - Så blir du nummer ett i den digitala framtiden

Frida Boisen är chefredaktör för GT/Expressen och en av Sveriges mest omtalade och inspirerande mediepersonligheter. 2014 blev hon utsedd till världsmästare i sociala medier vid tidningsvärldens Oscarsgala, the INMA Awards i San Francisco, för kampanjen #votegbg, som samlade fler än 90 000 människor och som ledde till en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg. Fridas positiva, ögonöppnande och underhållande föreläsning kommer att ge dig massor av konkreta verktyg och inspiration till DIN digitala framtidsuccé. Hur du fångar din kunds intresse, hur du kan ta det nästa steget i din affärsutveckling.

När: Fre 22 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Thimon de Jong - Future-proof your business strategy

Is your organisation ready for the future? Is your innovation strategy lined up for future change? Thimon de Jong is an expert on future trends & business strategy. He works for clients like Morgan Stanley, Vodafone, Ikea, Tetra Pak and Microsoft. His presentations and workshops are not only inspiring & thought provoking, but also practical and full of business take-aways. In his 40 minute talk at Talarforum, Thimon, will deep dive into three key societal shifts that will impact your business strategy for years to come: Digital Balance, Smart Customisation & The Privacy Frontier and Trust Transition

När: Tor 28 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Azita Shariati - Näringslivets mäktigaste kvinna - Hållbart ledarskap och mångfald

Azita Shariati är vd för Sodexo i Sverige och Danmark. Nyligen utsågs hon till Näringslivets mäktigaste kvinna för att hon genom sin inkluderande ledarstil radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald. Hon föreläser om hållbart ledarskap och mångfald och har själv beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år.

När: Tis 2 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2