Inspirationsbrev Augusti 2018

Kostnadsfria Föreläsningar

Starta hösten med inspiration, nya tankar och idéer. Anmäl dig till våra kostnadsfria föreläsningar runt om i Sverige. Föreläsarna kommer behandla ämnen som rör allt från ledarskap, personligutveckling, framtidsspaningar, fake news och mycket, mycket mer.

Passa på och anmäl dig idag, det blir snabbt fullbokat.

»Se alla höstens föreläsningar))

Emma Frans - Att skilja vetenskap från trams

Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av »alternativa fakta«, fejknyheter och halvsanningar berättar forskaren och prisade journalisten Emma Frans hur du bör tolka både nyhetsflödet och påståenden från bekanta. Hon ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. År 2017 gav hon ut boken Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams, som på ett pedagogiskt sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017.

När: Ons 24 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Stefan Hyttfors - Förtroende är framtidens valuta

I tusentals år har människans samarbete och förtroende baserats på bekantskapskrets och personlig kännedom, men i ett växande industrisamhälle flyttade förtroendefrågan från människor till institutioner, politiker, banker, media, varumärken etc. Så kom globalisering, internet, digitalisering och möjligheten att lösa problem och samarbeta utan behov av hierarki och hänsyn till gamla gränser. Vi vänder oss inte längre uppåt för vägledning, vi vänder oss utåt, i våra nätverk. Det är uppenbart att dagens makthavare inte kan lösa det gränslösa nätverkssamhällets verkliga problem och trenden är tydlig, en kollaps av förtroende för institutioner i hela den demokratiserade världen. Vår tids framtidsvisioner handlar ofta om revolutionerande teknik, och visst har vi omtumlande förändring att vänta till följd av teknisk utveckling. Men i en värld där information har blivit allmängods blir förtroende avgörande för framgång. Kanske borde vi fokusera mindre på teknik och mer på människor. Vad vill vi med tekniken? Hur ser vår vision för en mänsklig framtid ut? Stefan Hyttfors är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare inom framtid, omvärldsbevakning och affärsutveckling. Stefan har utsetts till Årets talare 2012 - Genombrott och Årets talare 2014 - Man av Talarforums kunder.

När: Tis 4 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Paul Rapacioli - Good Sweden, Bad Sweden

Bilden av Sverige som ett land i kris sprider sig. När inflytelserika nyhetssajter rapporterar om no go-zoner, laglöshet och påståenden om att Sverige förbjuder julbelysning har Bad Sweden blivit en populär myt som sprids av populister över hela världen. I en värld där sanning och lögn flyter samman utmanar Bad Sweden den traditionella bilden av Sverige – Good Sweden, landet som nått stora framgångar socialt, affärsmässigt och kreativt. Men varför? Och vem tjänar på denna nya bild av Sverige? Den alternativa berättelsen spinns av fake news och får verkliga effekter för globala svenska bolag, våra offentliga myndigheter och snart, även för vår egen självbild. Paul Rapacioli föreläser om förvridna fakta, virala mekanismer och kraften i dåliga nyheter. Och om vad vi borde göra. Föreläsningen är på svenska.

När: Tor 6 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Märtha Rehnberg - Technological intuition - the must-have skill of the digital era

Märtha Rehnberg is a partner of DareDisrupt, a published 3D printing expert, and Co-founder of BLOC (Blockchain Labs for Open Collaboration). Märtha Rehnberg is a technology optimist and critical thinker. With technology, she believes we can solve the big issues of our time, but widespread technological intuition is needed to unlock the promise and safeguard against the peril of wrongful technology adoption. In her talks, Märtha Rehnberg talks about ‘Technological Intuition’ as the new and ubiquitous skill needed to navigate key digital technologies related to Big Data and Artificial Intelligence.

När: Tor 13 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

PG Wettsjö - Konsten att bemästra sin omgivning

En humoristisk föreläsning i absolut världsklass om hur du når fram till alla - även de som inte lyssnar. Detta är en unikt rolig föreläsning i konsten att kommunicera framgångsrikt! Hur vänder man på en tjurskalle? Hur löser vi svåra konflikter? Hur når vi fram med vårt budskap till en som inte lyssnar? Chef, säljare, servicegivare, läkare, advokat, konsult, ingenjör, pappa eller svärmor – spelar ingen roll detta är en föreläsning för alla! PG Wettsjö har 20 års erfarenhet som föreläsare. Vill du bli motiverad, inspirerad, få många tankeställare då är PG Wettsjö rätt person. Vi törs lova många skratt men också många tänkvärda reflektioner.

När: Ons 12 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Vinnarskalle på alla planer

Luleåsonen Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer. Jonas erfarenheter har gett ett brett och unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckas Jonas nå världstoppen i fotboll. Därför kan Jonas på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tycker han har gjort fel. Jonas Eriksson har blivit utsedd till en av Världens bästa domare, driver idag flera gym och har varit framgångsrik entreprenör och försäljningschef på IEC Sports.

När: Mån 21 sep, Frukost 07.30 föreläsning 8.00-8.45
Var: Elite Stadshotellet Luleå, Storgatan 15, Luleå

»Mer information och anmälan...

Svante Randlert - Drömarbetsgivaren – Så får ni era medarbetare att vissla hela vägen till jobbet

En föredrag för dig som vill bli förstahandsvalet hos dagens, samt morgondagens, medarbetare. I dag är det fullt möjligt och ganska enkelt att kopiera en mängd modeller för hur team eller organisationer kan bli mer framgångsrika. Allt går att kopiera, utom en enda sak: de som driver din organisation och som är din allra viktigaste tillgång – medarbetarna. De är faktorn med störst potential att bli er organisations unika konkurrensfördel. Förmågan att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare på rätt plats är helt avgörande för att nå goda resultat. De kommande årens stora pensionsavgångar och bristen på rätt kompetens i många sammanhang gör inte saken lättare. Om inte du som chef behandlar dina medarbetare som din största tillgång, vem ska då göra det? På detta pass kommer du att få inspiration, modeller och tips för hur du kan bli drömarbetsgivaren. Svante Randlert är den enda föreläsaren som lyckats få maxbetyget 5.0 vid fler tillfällen av en hel publik hos Sveriges största chefsnätverk Close. Svante Randlert arbetade som Academic Works Business & People Advisor mellan åren 2009-2018. Ett företag som haft nöjdast kunder 8 år i rad, samt blivit framröstat till Sveriges bästa arbetsgivare inom servicesektorn de två senaste åren.

När: Ons 19 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Vinnarskalle på alla planer

Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer. Jonas erfarenheter har gett ett brett och unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckas Jonas nå världstoppen i fotboll. Därför kan Jonas på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tycker han har gjort fel. Jonas Eriksson har blivit utsedd till en av Världens bästa domare, driver idag flera gym och har varit framgångsrik entreprenör och försäljningschef på IEC Sports.

När: Fre 21 sep, Frukost 07.30 föreläsning 8.15-9.00
Var: Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Magnus Lindkvist - Varför blev framtiden så mörk och vad kan vi göra åt det?

Framtiden har det senaste decenniet förvandlats från lovande till hotande. Vad var det som hände och vad kan vi - som individer, företagare, investerare och medmänniskor - konkret göra för att förändra bilden, känslan och idén om morgondagen? Magnus Lindkvist är en internationellt känd trendspanare och futurolog som ägnar all sin tid åt att hitta ledtrådar till framtiden. Hans förmåga att inspirera företag och organisationer att förstå samtiden, framtiden och utvecklingen vi står inför, är uppskattad över hela världen. Han har bland annat blivit Årets talare och varit med på listan The Ten Best Speakers in the World.

När: Fre 21 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Sofia Kacim - Jakten på talangerna – så attraherar ni den unga generationen

Generation WHY, dagens unga, kan vara den mest ifrågasättande generationen genom tiderna. Lämpligt är väl då som företag eller arbetsgivare att fråga sig: Hur ska vi förhålla oss till de beslutsamma och unga talangerna? Är det med höga löner, guldklocka och tjänstebil eller med visioner, möjligheter och ett större syfte än affären? Sofia arbetar med strategisk kommunikation, hon jobbar även med retorikstöd och individuell coachning inför tal och framträdanden och har en bakgrund inom retorik och opinionsbildning från Södertörns Högskola samt som talcoach för talarna i TEDxStockholm. Hon har föreläst på flertalet stora konferenser och coachat såväl politiker som forskare och artister.

När: Tis 2 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karl Engelbrektson - Värdegrundsbaserat förändringsledarskap

Karl L E Engelbrektson är idag Arméchef och han håller en bred och inspirerande föreläsning om egna erfarenheter av ledarskap på olika nivåer: från grupp till globalt. Han reflekterar bl.a. över skarpa situationer som bataljonschef i Kosovo, chef för den första nordiska stridsgruppen, rådgivare på Afrikas Horn och som chefsförhandlare för partnerländer inför ett Nato toppmöte. Karl är en mycket inspirerande föreläsare. Han efterfrågas framförallt inom ledarskap, strategi och förändringsledning.

När: Ons 26 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Vinnarskalle på alla planer

Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer. Genom sina speciella egenskaper, unika minne och speciella erfarenhet har Jonas ett brett och väldigt unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckas Jonas nå världstoppen i fotboll. Därför kan Jonas på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tycker han har gjort fel.

När: Fre 28 sep, Frukost/mingel 07.45 föreläsning 8.10-9.00
Var: Elite Plaza Hotel, Gustav Adolfs torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Vinnarskalle på alla planer

Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer. Genom sina speciella egenskaper, unika minne och speciella erfarenhet har Jonas ett brett och väldigt unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckas Jonas nå världstoppen i fotboll. Därför kan Jonas på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tycker han har gjort fel.

När: Torsdag 4 okt, Start 17.00
Var: Elite Stadshotellet Karlstad, Kungsgatan 22. Karlstad

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Mitt jobb: chef för Zlatan, Messi och Ronaldo

Jonas Eriksson är Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare. Han var expertkommentator på SVT under fotbolls VM. Jonas är mer än bara fotbollsexpert och före detta domare, han är en hyllad ledare, en strålande entreprenör och en väldigt populär föreläsare på Talarforum. Genom åren har Jonas affärskarriär gett honom ett brett och unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation och nu föreläser han om sin resa. Vid sidan av fotbollen har han lyckats bygga framgångsrika företag med vinnarkultur. Hans unika minne, speciella egenskaper och erfarenheter har hjälpt honom att hantera möten med stora stjärnor, där alla beslut granskas och där ett enda misstag kan avsluta karriären. Han har blivit utsedd till en av Världens bästa domare, driver två gym, har varit försäljningschef på IEC Sports.

När: Fre 12 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Elisabet Lindgren - En hälsosam framtid för både planeten och oss själva

Elisabet Lindgren är läkaren som blev pionjär inom forskningen om hälsoeffekter av klimatförändringar. Hon var bland de första att publicera studier internationellt, som visade att klimatförändringar gett påverkan på människors hälsa. Elisabet berättar om hållbara lösningar på några av de globala utmaningarna; lösningar som också är bra för vår egen hälsa. Här ges recept på allt från hur en hållbar och hälsosam stad kan se ut, till åtgärder för att t ex bäst klara en värmebölja, och att välja rätt mat.

När: Tor 18 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Hanna Gerdes - När blir värdering diskriminering?

Kan man råka diskriminera någon för att man vill vara snäll? Ska man alltid behandla alla lika? Vad är diskriminering egentligen? Humoristiskt, lättillgängligt och med många konkreta exempel från verkligheten ger Hanna Gerdes oss en introduktion till diskrimineringslagen – en lag vi alla berörs av oavsett yrkesgrupp och samhällsområde. Hanna Gerdes är människorättsjuristen och författaren som på kort tid blivit en mycket eftertraktad föreläsare. Hon har en unik förmåga att på ett underhållande och pedagogiskt sätt förklara när värdering blir diskriminering och vad mänskliga rättigheter har med din verksamhet att göra. Hanna har tidigare arbetat som jurist Diskrimineringsombudsmannen, verksamhetsansvarig på Byrån mot Diskriminering, likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten, utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter och sakkunnig med ansvar för demokratifrågor på Rosenbad.

När: Ons 7 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Leila Söderholm - 100% arbetsglädje – en föreläsning om glädje på jobbet och medarbetarskap

Varför är det så viktigt med glädje på jobbet och vem är ansvarig för den? Mindset – hur vi pratar med oss själva – och hur vi tar vårt eget ansvar är viktiga pusselbitar. Att kroppen mår bra är också viktigt, en hälsosam kropp skapar ett positivt sinnestillstånd. Precis som man kan träna sin kropp kan man träna sin glädje. Hjärnan älskar att komma ihåg oförrätter för att hålla koll på vad som är hotfullt. Med enkla knep kan man överlista hjärnan. Och man kan öva på att inte gnälla och träna på att vara generös. Kroppen mår bra av rörelse och vila. Det är lika viktigt att få tillräckligt med sömn som att ha något att längta efter eller en god vän att ringa. Att veta vad som förväntas av dig på jobbet kan vara precis lika viktigt som att fylla på med näring som kroppen behöver. Stress upplever vi alla ibland och det är inget farligt, men om du aldrig får mikropauser blir det till slut för mycket. I sina populära föreläsningar blandar hon humor, igenkänning och allvar. Med 20 års erfarenhet av att coacha personal till mer glädje och bättre hälsa har hon en rik kunskapskälla att ösa ur. Leila är träningsexpert på TV4, frilansande medarbetare på Sveriges största magasin och pryder mjölkpaketen med sina enkla och roliga tips.

När: Tis 13 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2