Inspirationsbrev Juni 2019

10 tips på sommarvärdar i sommar i P1

Sommar i P1 är ett program som görs av Sveriges Radio och sänds varje sommar. Programledarna är särskilt utvalda sommarvärdar som ansvarar för var sin dag, de presenterar sig själva, fritt valda ämnen och musik som de själva valt.

”Det ska vara lätt musik med prat med mening i”, så beskrev dåvarande underhållningschefen Tage Danielsson på Sveriges Radio det nya programmet 1959. Programmet har blivit en del av den svenska sommaren allt sedan dess. Sommar i P1 firar i år 60-årsjubileum.

Vi vill tipsa om tio sommarvärdar som även är fantastiska föreläsare. Vill ni höra mer av dem kontakta oss så hjälper vi er att boka in en föreläsning med någon av dem.

»Läs hela artikeln...

Är du vår nya kollega?

Vill du arbeta med Sveriges främsta inspiratörer och föreläsare? Drivs du av hjälpa dina kunder att bli framgångsrika? Som Account Manager på Nordens största förmedlare av föreläsare får du arbeta i en roll med många bollar i luften och ett stort nätverk där du kopplar samman rätt föreläsare med rätt företag. Om du har ett stort inre driv och du vill arbeta fritt under eget ansvar kan detta vara rollen för dig. Välkommen in med din ansökan.

Läs mer om tjänsten

Glad sommar!

Koppla av, läs en bok, bada och umgås med nära och kära. Och om du behöver vår hjälp finns vi här hela sommaren. Du är alltid välkommen att ringa, maila eller chatta med oss så hjälper vi dig hitta rätt föreläsare, moderator eller underhållare för just ert tillfälle. Har ni inte bokat föreläsare till Kick-offen efter sommaren är det hög tid att göra det nu.

En glad och avkopplande sommar önskar vi dig!

Malin Anjou - Årets VD – Så blir du en ledare som andra vill följa!

Malin Anjou blev nyligen utsedd till Årets VD på Universum Awards. Hon tar dig med på en resa och ger konkreta tips på hur du formar ditt personliga ledarskap. Malin Anjou är VD på Stretch Evolve, hon har tidigare varit koncernchef för Stretch och har byggt upp det skandinaviska konsultbolaget sedan starten 2002, företaget består idag av 10 dotterbolag (hälften av VD:arna är kvinnor) i Sverige, Norge och Danmark. Stretch blev utsedd till Sveriges Bästa Arbetsplats av Great Place to Work tre gånger samt en av Europas bästa arbetsplatser två gånger. De har även fått en rad andra nomineringar och priser.

När: Tis 3 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anna Frankzen Starrin - Ge kunden de tjänster de ännu inte vet att de vill ha... hur då?

Företag blir inte lika gamla, nya innovationer kommer och går och start-up bolag ändrar förutsättningar för hela branscher. Hur påverkar de mänskliga aspekterna den digitala revolutionen? På denna lunchföreläsning möter vi trendanalytikerna och innovationskonsulten Anna Frankzen Starrin. Hon utgår ifrån vad vi människor tänker, tycker, behöver och vill ha i framtiden. I sitt enorma framtidsbibliotek har hon megatrenderna som kommer påverka var och en av oss. Hon belyser megatrenderna med en mängd framgångsrika och mindre framgångsrika case som belyser hur företag har valt att innovera inom sina branscher. Anna ligger även bakom stora framtidsstudier; bl.a. den globala studien Urban trends - the future of cities. Hon medverkar regelbundet i radio och TV, skriver artiklar, håller föreläsningar och driver innovationsarbeten med företag och organisationer. På ett ödmjukt, allvarligt och humoristiskt sätt guidar hon sin publik in i framtiden. Detta tillfälle sker i samarbete mellan Talarforum Och Elite Hotels.

När: Fre 6 sep, Mingellunch 11.45 Föreläsning 12.30-13.15
Var: Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund

»Mer information och anmälan...

Tobias Ahlin - Bättre beslut i en agil organisation

En ökande innovationstakt och volatila marknader sätter press på företag och organisationer att bli mer flexibla. Agilt ledarskap sveper över västvärlden och har öppnat upp för nya möjligheter att hantera en osäker vardag, men i vissa fall skapar agilitet en än mer kaotisk vardag än den som den försöker ersätta. Problemet är att vi flyttar ansvaret för beslutsfattande utan att samtidigt anpassa våra processer för hur vi tar beslut. Resultatet är en skuta som ingen egentligen vet vem som kör, och de som kör den saknar kartan för att styra den åt rätt håll. Agilt ledarskap är det första steget in i en modern organisation, men steget tar oss i en oväntad riktning som tvingar oss att transformera hur vi tar beslut. Tobias är designchef på Mojang och driver designen för ett av världens mest populära spel någonsin - Minecraft. Han har tidigare haft ledande positioner på Spotify, GitHub och Hyper Island.

När: Tor 12 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Larsson-Broman - Supertrenderna – Så skapar du framtiden

Aldrig tidigare har det skett så mycket i vår omvärld som nu. Politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst teknologiskt. Allting tycks gå fortare och bli allt rörigare och vi människor har svårt att hänga med. Men det finns sätt att skapa begriplighet och en känsla av trygghet i den förändring vi lever i. Receptet stavas trender. Rätt hanterat fungerar trender som ledstänger och kan guida oss in i framtiden till bättre beslut, investeringar och ökad tillväxt. I den här föreläsningen ger forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman inspiration och tankar om hur vi ska hantera framtiden med hjälp av trender. Han ger även exempel på tre stora trender från nyutgivna boken "Supertrenderna" som kommer forma framtidens företagande och affärslandskap. Morgonens seminarium är ett samarbete mellan Talarforum och Svenska Möten.

När: Fre 13 sept, Kaffe och smörgås från 7.30, föreläsning 8.00 - 9.00.
Var: High Court, Malmöhusvägen 1, Malmö

»Mer information och anmälan...

Leila Karchaoui - Öka engagemanget och lönsamheten

Enligt Leila är endast 16 % engagerade på våra arbetsplatser och gapet mellan generationerna växer i en digitaliserad, globaliserad och snabbföränderlig värld. Idag är det en utmaning att leda och motivera de olika generationerna på våra arbetsplatser. Hur kan man påverka beteende, attityder och kanalisera drivkrafter för att öka engagemanget och lönsamheten? Du som ledare har en viktig roll att spela i en snabbföränderlig och digitaliserad värld. Genom att vara nyfiken, ligga ett steg framför och tänka ”utanför” boxen kan du öka lönsamheten och den humanitära hållbarheten. Leila ger dig konkreta exempel från arbetslivet på hur du som ledare kan ställa krav på resten av organisationen för att öka produktiviteten, effektiviteten och maxa potentialerna på ett hållbart sätt. Hur du kan gasa och bromsa samtidigt utan att tappa farten i verksamheten.

När: Tis 17 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Maria Hind Alias - Hedersrelaterat förtryck

Maria Hind Alias föreläser om hederskultur, hedersvåld och våld mot kvinnor, där hon delar med sig av sina egna erfarenheter och kunskap. Hur det är det är att leva i en hederskontext? Marias föreläsningar ger dig kunskap och förståelse om varför hederskulturen inte är kompatibel med den svenska demokratin och individens strävan efter frihet. Föreläsningarna handlar om erfarenheter av hedersrelaterat förtryck, hedersvåld, mäns våld mot kvinnor och hur man tar sig ur detta. Maria är född i Irak och kom till Sverige när hon var sex år med sina föräldrar och en syster. Hon föreläser om en mycket angelägen fråga där hon själv varit utsatt och delger sina personliga erfarenheter och hur hon lyckades ta sig ur situationen hon befann sig i. Du kommer att få större vetskap om skillnaderna mellan hedersförtryck och mäns våld mot kvinnor, och hur man ska tänka kring hederskultur för att arbeta emot det.

När: Tor 19 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mattias Beijmo - Så kartlägger Facebook, statliga myndigheter och jag ditt liv och dina tankar

Samma teknologier och metoder som används av diktaturer för att eliminera oliktänkande, används av företag och offentliga organisationer i Sverige. Våra liv blir alltmer digitaliserade och i takt med detta blir det möjligt att kartlägga våra rörelser, åsikter, och tankar. Oavsett vad vi använder på nätet, lämnar vi frivilligt över vårt liv till de stora internetaktörerna som till exempel Facebook, Amazon och Google. Deras affärsidé drivs helt och hållet av data om oss – vi är inte kunderna, vi är handelsvaran. Vi vågar utlova en helt unik och fascinerande upplevelse som kommer att förändra hur du ser på den digitala utvecklingen. Oavsett om du sitter i en ledningsgrupp där digitaliseringen är en av era viktigaste utmaningar, eller om du är en av alla miljarder Facebook-användare därute så kommer du fatta beslut på helt nya grunder efter Mattias Beijmos föreläsning.

När: Ons 25 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2