Inspirationsbrev December 2019

Årets talare är en kvinna

Det kanske är svårt att tänka sig nu, men för några år sedan var talarbranschen fortfarande väldigt mansdominerad. De mest efterfrågade talarna var nästan alltid män. Sakta men säkert har branschen dock blivit lite mer jämställd för varje år. 2012 bestämde vi att dela upp huvudpriset till Årets talare – Kvinna och Årets talare – Man, på ett liknande sätt som på Oscarsgalan med flera. En symbolisk gest kan tyckas, men att varje år lyfta upp en kvinna som vinnare verkar ha varit en bidragande faktor till att fler och fler talarstjärnor är kvinnor numera. I år är fyra nominerade till Årets talare – Kvinna, en psykolog, en beteendevetare, en ledarskapscoach, och en förändringsstrateg, alla med det gemensamt att de är fyra av Sveriges absolut bästa och mest efterfrågade talare.

»Läs hela artikeln...

SaraClaes Schmidt - Vilken roll spelar du idag?

Vi är runt 7,8 miljarder människor på jorden och alla är olika. Trots det blir vi förvånade för att människor är olika. Vi borde bli förvånade om vi träffar på två människor som är lika, för det vore en biologisk sensation. I den föreställningen har man huvudrollen och man är även regissör. Trots att ingen träffat man, tillåter vi man att bestämma hur vi ska tänka, uppföra oss och tycka. Hur dags ska man vara där? Kan man se ut så här? Kan man äta detta? Ibland kan vi med eftertryck hävda – så kan man väl inte göra! Jo, det kan du. Att passa in och att höra till, är visserligen en av människans starkaste drivkrafter. Men om du vågar strunta i hur man vill att du ska vara och tar huvudrollen i din egen föreställning – den om ditt eget liv. Då behöver du inte hålla dig till hur man vill att du ska vara.

»Läs hela artikeln...

Emmanuel Ezra - Att göra skillnad - historien om en smoking och ett ägg

Du gör alltid skillnad. Vad gör du för skillnad för dina kunder, patienter, medarbetare och medmänniskor? Emmanuel Ezra har varit nominerad till Årets talare och tillhör den exklusiva skaran som har ett utvärderingssnitt på över 4,90 av 5,00 på Talarforums kundutvärderingar. Han är kirurg och en mycket uppskattad föreläsare. Han talar om hur viktigt det är att få bort alla förutfattade meningar om människor och att i stället närma sig andra med öppenhet och nyfikenhet. Emmanuel Ezra är en mycket tankeväckande och inspirerande föreläsare som passar för alla som någon gång möter andra människor - och det gör vi ju alla.

När: Fre 24 jan, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ann-Christine Ruuth - Pappa Ann-Christines bekännelser - Från man till kvinna på 45 minuter

Vad tror du händer när en manlig kyrkoherde i Svenska kyrkan berättar att han i själva verket är en hon? Ann-Christine Ruuth vet. När hon som tidigare hette Åke berättade att i fortsättningen ville hon kallas Ann-Christine tog det inte hus i helvete. Det blev inte ens ett herrans liv. Istället möttes hon av en närmast kompakt tystnad. Det var inte många i kyrkan som visste något om transpersoner och att det kunde vara en präst blev för många en chock. För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden. Men också mycket respekt. Hennes dotter skrev boken "Min pappa Ann-Christine" som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan. Boken nu gett upphov till film! "Min pappa Marianne" har premiär i februari 2020 med Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Ann-Christine Ruuth firar nu fem år som professionell föreläsare, hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor, näringslivet.

När: Tor 13 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annah Björk - Ni måste flytta på er

Vad kan vi lära oss om jämställdhet från världens mest sexistiska bransch? Sexism och nedvärderande av kvinnor alltid varit en integrerad del av musikbranschen, från stenkaka till Spotify. Men nu har några av de största unga kvinnliga artisterna inlett en kamp – mot orättvisor och övergrepp och för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Deras erfarenheter och metoder är ren inspiration och wow-känsla för individer och organisationer som behöver en turbomotor i jämställdhetsarbetet. Följ med Annah Björk in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur i decennier. Med konkreta anekdoter hämtade från sin bok "Ni måste flytta på er" ger hon er ett VIP-pass dit ni aldrig varit: till musikstudior, skivbolag och scener där artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Little Jinder och Tove Lo berättat om kampen mot männen med makten. Tillsammans bildar deras häpnadsväckande historier en väv av erfarenheter som som verkligen peppar och hjälper dig där du är. För fungerade deras kamp i världens mest sexistiska bransch, kommer den hjälpa dig också. Annah Björk visar med sin starka föreläsning hur andra branscher kan inspireras av poptjejerna som gjorde revolution och hur man jobbar konkret för jämställdhet och mot sexism.

När: Tor 20 Feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Svante Randlert - Drömledarskapet

Det är nya tider nu. Världen, samhället, tekniken, och behoven har förändrats så mycket de senaste 10 åren. Hur behöver ert ledarskap förändras de kommande 10 åren för att människor ska kunna skapa rätt effekt, kvalité och resultat? Det handlar inte längre om att du har medarbetare som arbetar för dig som chef, det handlar om att du som ledare behöver skapa rätt förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna skapa rätt saker. Det handlar inte om vem du är, eller om allt du redan vet, det handlar om vad du behöver gör varje dag för att lyckas bli en bättre ledare. Svante Randlert var tidigare Business & People Advisor på Academic Work och är en av Sveriges mest anlitade konsulter inom ämnet. Han tillhör den lilla exklusiva skaran som varje år gör fler än 150 föreläsningar i näringslivet.

När: Fre 13 mars, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2