Inspirationsbrev Maj 2012

Magnus Hedman - Magnus Hedman i intervju om boken, livet & Mourinho

Magnus Hedman var en av Sveriges mest framgångsrika och populära fotbollsspelare genom tiderna. "När ljuset släcks" (Norstedts) är hans memoarer - en ärlig, rak och naken berättelse om hur man går från att ha allt - familj, status, arbete och pengar - till att förlora allt.

-De senaste dagarna har du synts på alla löpsedlar och det har varit stora rubriker flera dagar i rad. Trodde du att det skulle bli en sådan enorm uppmärksamhet?

-Jag hade ju räknat med att det skulle stå rätt mycket i media. Men det har nog blivit mer än jag trodde. Och det beror ju dels på att jag har varit offentlig i över 20 år och att några av misstagen som gjort de senaste åren har varit så stora. Och i boken så visar jag upp allt och skriver även om de värsta liken i garderoben och de tyngsta hemligheterna i mitt liv.

»Läs hela intervjun...

Lennart Persson - Lennart Persson om Almedalsveckan 2012

Nu skiner vårsolen och sommaren 2012 är snart här, så även årets Almedalsvecka. Som mötesplats är Almedalsveckan unik. Den har vuxit från att vara ett politiskt forum till att bli en samlingsplats för alla som vill vara med och forma Sverige. I takt med detta har även intresset från alla inblandade aktörer ökat.

Förra året innehöll Almedalsveckan nästan 1500 programpunkter och i år ser det ut att bli ännu fler. Så konkurrensen för att göra sin röst hörd är stenhård.

Hur kan din organisation göra sig än mer synlig på Almedalsveckan?

»Läs hela artikeln...

Jenny Åkerman - Så memorerar du ditt tal - tips från Mensas ordförande

Att hålla ett retoriskt snyggt tal utan minneslapp och kanske helt improviserat är sannerligen imponerande. Här kommer ett knep som hjälper dig att bli en bra och övertygande talare på nolltid.

Börja med att tänka ut det ämne du vill prata om. Det kan vara ett middagstal till värdinnan, en säljinsats för en bra produkt eller en kortare presentation. Eftersom du kommer att använda kraften i den klassiska retoriken är det lämpligt att ta ett ämne där du vill övertyga åhörarna om något.

»Läs hela artikeln...

Sahar El-Nadi - Creativity as a tool for mass education and social transformation

Sahar El-Nadi has lectured about the Egyptian revolution at some of the most prestigious universities in the world. Her lectures give a fresh perspective dealing with the human and social aspects of the revolution, the pivotal role of women, and creativity as a tool of change. “Her presentation culminated in a standing ovation and left some attendees in tears” / Harvard Crimson Magazine

När: Tis 19 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Göran Carstedt - Den nya Framtiden - vår tids stora ledarskapsutmaningar

Göran Carstedt har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom internationella organisationer som Volvo, IKEA, Clinton Climate Initiative, Det Naturliga Steget och The Society for Organizational Learning. Han har bland annat varit chef för IKEA Nordamerika och Volvos koncernplanering. I sitt arbete för ett hållbart samhälle sammanför Göran Carstedt stringent logik och naturvetenskap med en enastående förståelse och känsla för människors inre behov och motivation. Han är en internationellt erkänd expert inom ledarskap och organisationers lärande och förändring.

När: Tis 21 aug Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Employer Branding - Att skapa och kommunicera den attraktiva arbetsplatsen!

Många arbetsgivare ställs inför stora utmaningar framöver för att attrahera och behålla rätt medarbetare. En rad faktorer påverkar utvecklingen: demografi, ändrade attityder till arbete och karriär, högre krav på utveckling och arbetsinnehåll. I denna workshop får ni både inspiration, exempel och konkreta verktyg för att attrahera och behålla era medarbetare. Workshopen leds av Linus Holmgren, en av Sveriges mest uppskattade föreläsare och konsulter inom extern och intern employer branding.

När: Tors 24 maj Workshop 13.00-16.15
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus MackAldener - Creativeship - Ledarskap för kreativitet

De flesta verksamheters konkurrenskraft på 10 års sikt är beroende av idéer som ännu inte kläckts. Dessa idéer kan inte beordras eller processas fram utan de uppstår i rätt kultur eller miljö. Den enskilt viktigaste faktorn för en miljö på en arbetsplats är ledarskapet. Creativeship är en ledarskapsfilosofi bestående av 9 lättillämpade principer som hjälper dig som ledare att varje dag främja en miljö där nya idéer kläcks och tas tillvara. Magnus MackAldener är utbildad vid KTH och doktor i maskinelement. Han är en inspirerande talare med gedigen erfarenhet av ledarskap och produktutveckling på Scania R&D.

När: Tis 29 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2