Inspirationsbrev April 2013

Iron Maidens sångare: “Det gjorde jag för mina sista pengar”

Heavy metal-ikonen Bruce Dickinson från Iron Maiden kombinerar sin musikkarriär med att driva flera företag samt hålla föreläsningar om hur företag ska arbeta för att göra sina kunder till fans. Det handlar om att ta ansvar för framtiden. Att inte gömma sig bakom sin auktoritet utan istället aktivt ta risker och omge sig med personer som kommer med konstruktiv kritik. I en unik intervju för Talarforum berättar Bruce Dickinson om händelser som har fått honom förstå vikten av att försöka se världen ur ett kundperspektiv och att ta risker. Bland annat får vi veta vad Bruce gjorde för sina sista tio pund när han levde som bostadslös i London.

»Läs hela artikeln...

Vinn en VIP-kväll med Kajsa Bergqvist

Var med i Talarforums kartläggning så har du chans att vara med på en VIP-kväll tillsammans med Kajsa Bergqvist.

»Läs hela artikeln...

Jenny Åkerman - Bli smartare på 3 timmar

I detta eftermiddagsseminarium lett av Jenny Åkerman, före detta ordförande i Mensa Sverige, får vi återupptäcka vår egen främsta naturresurs, hjärnan! Vi dammar av vår intelligens och upptäcker vår potential. Vi lär oss även om hjärnans plasticitet och får bevis på att vi människor är smartare än vi tror. Tillsammans kommer vi att "Reclaim the Brain!"

Var: Talarforums konferenslokal, Stockholm
När: 2013-04-25, kl. 13:00 - 16:00
Pris: 1495kr (exkl. moms)

»Mer information och anmälan...

Konsten att göra ett program av hög kvalitet

När Talarforum tillsammans med Mercuri Kongress jobbade fram programmet Business & Pleasure var ett antal faktorer klara från start: Kvalitet in i minsta detalj! Varje talare skulle ge ett bestående intryck och bidra till en positiv och pedagogisk situation. Målgruppen består av kompetenta personer med högt ställda förväntningar som behöver mötas och överträffas på flera plan. Kunskapen ska vara relevant och aktuell. Nyttan tydlig. Dagarna ska vara utvecklande, utmanande och inspirerande.

»Läs hela artikeln...

Mattias Ribbing - 5 enkla sätt att förbättra minnet

Har du svårt att komma ihåg namn? Kan du inte minnas vad du läste i tidningen i morse? Har du på onsdagen glömt vad du gjorde helgen innan? Vill du ha hjälp att minnas saker bättre? Mattias Ribbing är trefaldig svensk mästare i minne och officiellt rankad som det 70:e bästa minnet i världen genom tiderna. Tillsammans med hela det svenska minneslandslaget tog han Sverige till en sensationell silvermedalj i minnes-VM i London 2012. Mattias har skrivit boken ”Vägen till mästarminne” om hur man använder sitt minne bättre i vardagen för att avancera i karriären och hålla hjärnan i topptrim. Han jobbar sedan tre och ett halvt år heltid med att utbilda människor i minnesträning. Här delar Mattias med sig av några av sina bästa tips på hur man får ett bättre minne.

»Läs hela artikeln...

Bättre karriär med korrekt grammatik

Att vara noggrann med grammatiken är inte längre något som bara petiga svensklärare lägger vikt vid. Det visar en undersökning som nyligen publicerades på Harvard Business Reviews hemsida. Undersökningen baseras på hur karriärerna förlupit under en tioårsperiod för 100 LinkedIn-profiler med liknande bakgrund. Undersökningen visade att de som inte lyckats nå någon chefsposition hade två och en halv gånger fler grammatiska fel än de som avancerat till chefspositioner.

»Läs hela artikeln...

Elaine Eksvärd - Sveriges främsta retoriker kommer till Talarforum

Efter ett kortare uppehåll är vi på Talarforum glada att återuppta samarbetet med Sveriges retorikdrottning Elaine Eksvärd.
Elaine är författare till bästsäljarna Härskarteknik - den fula vägen till makt och Snacka Snyggt - Modern Retorik. Med humor och värme delar hon med sig av det som kan vara skrämmande - att tala inför andra - och det som kan vara svårt - att hantera besvärliga typer snyggt. Elaine ger dig verktygen. Att anlita Elaine är en investering i hållbar kommunikation där inte budskapet bara går ut - det går in också.

När: Tis 28 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Klas Hallberg - Arbeta mindre och få mer gjort

En föreläsning om att använda en större del av människans potential. Det slösas bort alldeles för mycket energi, både i arbetsliv och i privatliv, på att göra saker vi tror att vi borde göra. Här inspirerar jag till att göra rätt saker istället för att göra många saker. Vilket spar tid. Jag pratar om att prioritera och att våga ifrågasätta vardagens alla måsten och agera utifrån lust, snarare än plikt. Med hjälp av en blandning av humor och allvar visar jag enkla sätt att få ut mer av vardagen och låter deltagarna både skratta, minnas och tänka efter. En kick för dig som vill ha en mer inspirerande vardag och bättre resultat.

När: Ons 22 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus Helgesson - Vinnande entreprenörskap: Från 0 till 700 miljoner kronor

Låt dig inspireras av en av Sveriges mest spännande entreprenörer. Visionären Magnus Helgesson öppnade Sveriges första Harrys-restaurang innan han hunnit fylla 23 år. I dag finns över 40 restauranger och kedjan omsätter cirka 700 miljoner kronor.

När: Fre 24 maj, Frukostmingel 07.30, Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2