Inspirationsbrev Augusti 2013

Mårten Nylén - Vad vill du uppnå? Träningsråd i världsklass

Mårten Nylén är en av Sveriges mest välrenommerade tränare och hälsoutvecklare. Han är även en inspirerande talare och utbildare inom motivation, hälsa och träning. Som huvudtränare i TV produktionen Biggest Loser Sverige är hans extrema viktresultat bland de bästa i världen. Mårten är även verksam som personlig tränare och anlitas både av privatpersoner, svenska och internationella artister, och av professionella idrottare. Mårten arbetar efter sin egen teori Balansbordet där helheten ligger som grund för bästa möjliga resultat. Ta tillfället att lyssna på en av de absolut bästa inom träning, kost och hälsa!

När: Tis 27 aug Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anneli Wester - En historia som inspirerar ända in i själen!

När Anneli Wester utsågs till Årets Äventyrare 2011 för sitt världsrekord i topptältning på 7 500 meter höga Muztagh Ata visste få vem hon var. Strax därefter uppmärksammade ett magasin den otroliga livsresa som fört henne upp bland Himalayas högsta toppar – en historia så stark att ingen lämnas oberörd! Hon föreläser inspirerande om hur hon lyckats vända på livet. Ett liv som en gång i tiden innehöll övergrepp, extremt självskadebeteende, tung medicinering och självmordsförsök. Luta dig tillbaka och häng med på en föreläsning om möjligheter, livsglädje och tankens kraft.

När: Tor 29 aug Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Pelle Tornell - Konsten att fatta bättre beslut: Framgångsreceptet i en ny värld

Ingenting har större påverkan på ett företags eller organisations framgång än förmågan att fatta rätt beslut vid rätt tillfälle. I en snabbt föränderlig värld med obegränsad tillgång på information och valmöjligheter krävs ett nytt sätt att tänka. De senaste åren har forskningen gjort stora framsteg i att förklara hur vi människor egentligen fattar beslut och vilka faktorer som leder till rätt eller fel beslut. På ett lättillgängligt, underhållande sätt och med mycket publikkontakt förklarar Pelle Tornell faktorerna som utmärker framgångsrikt beslutsfattande och vänder samtidigt upp och ned på våra föreställningar om vad som egentligen styr våra val.

När: Tis 3 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ing-Marie Persson - Min håriga familj: Schimpansernas ledarskap

Ing-Marie Persson är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. En resa i Ing-Maries fantastiska värld framkallar både skratt, gråt, igenkännande och eftertanke. Schimpansen är vår allra närmaste släkting. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi. Vi borde kanske stanna upp ibland och fundera på om vi inte har ett och annat att lära av våra håriga släktingar. Schimpansernas ledarskap kanske har mer gemensamt med oss människor än vad vi vill tro. En föreläsning som passar inom alla områden och yrkeskategorier - ingen går hem oberörd!

När: Tor 12 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mikael Genberg - Att göra det omöjliga möjligt: Entreprenörskap och kreativitet

Konstnären Mikael Genberg är känd över hela världen för sina märkliga hotell i träd och under vatten. Men allra mest känd är han kanske ändå för sin dröm att placera en liten stuga på månen! Han har redan placerat ett månhus på Globens topp. Drömmen ser ut att kunna bli verklighet, samtal har förts med NASA. Mikael Genberg föreläser om att göra det omöjliga möjligt. Det finns inga omöjliga projekt, utan begränsning ligger hos en själv, hur mycket man vågar. En inspirerande föreläsning om möjligheter!

När: Fre 13 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Stavros Louca - Allt är möjligt!

Stavros Louca blev känd för en bredare publik som lärare i TV-serien Klass 9A. Ett program där en grupp utvalda lärare hjälpte elever att drastiskt förbättra sina studieresultat. Han är matematik- och fysiklärare samt utbildad civilekonom, han har även vunnit en rad priser för sina insatser som pedagog. Stavros har en stark tro på lärande och alla människors inneboende potential. Han hävdar att alla människor kan utvecklas och nå bättre resultat både i skolan, yrkeslivet och privat, om man bara får rätt hjälp på vägen.

När: Ons 18 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus Helgesson - Vinnande entreprenörskap: Från 0 till 700 miljoner kronor

Låt dig inspireras av en av Sveriges mest spännande entreprenörer. Visionären Magnus Helgesson öppnade Sveriges första Harrys-restaurang innan han hunnit fylla 23 år. I dag finns över 40 restauranger och kedjan omsätter cirka 700 miljoner kronor. Som föreläsare är Magnus Helgesson energisk, passionerad och underhållande. Det märks att han brinner för att dela med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap, medarbetarskap och relationsbyggande. Du får med dig en hel del idéer och redskap kring hur du kan forma din organisation och skapa förutsättningar för framgång.

När: Fre 20 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Comfort Hotel Nouveau, Gasverksgatan 11, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Jenny Åkerman - Nå framgång med rätt attityd

Jenny Åkerman föreläser om kommunikation och attityd på ett sätt som direkt ger resultat. Man lämnar föreläsningen med lust att sätta igång att skapa ännu bättre möten, förbättra relationer och öka samarbetslusten. Hur gör man då för att både acceptera, förstå och kanske till och med gilla nya synsätt? Eller få andra med på noterna? Med sin träffsäkra humor levererar Jenny inte bara direkta kunskaper om människan, utan serverar också ett flertal ordentligt användbara modeller för var och en att kunna ta fram vid behov. Jenny Åkerman är föreläsare och utbildare och har tidigare varit ordförande för Mensa.

När: Fre 20 sept Frukostmingel 07.30 Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Linda Västrik - Hur man får folk att göra som man vill

När dokumentärfilmaren Linda Västrik klev in i regnskogen i Kongo förändrades livet för alltid. Linda mötte en pygméstam, som inte bara blev hennes nya familj. De lärde henne att överleva. Deras samhälle bygger på gemenskap, på socialt liv – och inte på prestationer. Deras liv bygger på att alla är med, inte på individuella framsteg. Linda menar att vi har mycket att lära, men vi vågar inte. Linda talar bland annat om samarbete och ledarskap i extrema, farliga och pressade situationer, konsten att inte betala mutor i några av världens mest korrupta länder. Och inte minst om ledarskap när man har alla odds mot sig.

När: Fre 20 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Christian Johansson - Psykisk ohälsa i arbetslivet

Christian Johansson är legitimerad psykiatriker med lång och bred erfarenhet av personer med psykiska funktionsnedsättningar. Han är mycket uppskattad föreläsare och kommer bland annat prata om vad som styr beteenden och beslut hos människor. Han kommer även prata om oro och ångest som normala och nödvändiga funktioner i livet, samt sjukdomar och arbetsförmåga. Christian har bland annat arbetat som specialistläkare/överläkare på Liljeholmens psykiatriska öppenvårdsmottagning samt kursamanuens på läkarprogrammet, Karolinska Institutet, moment psykiatri.

När: Tis 24 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Joanna Rubin Dranger - Visuell makt: Om rasistiska stereotypers historia

Under senare tid har debatten om rasistiska stereotyper i barnkulturen återkommit vid flera tillfällen. Under debatterna har det visat sig att många, även professionella kulturutövare och journalister saknar kännedom om rasistiska stereotypers historia och funktion. Professor Joanna Rubin Dranger är serietecknare, bilderboksskapare och professor i illustration på Konstfack. Hon föreläser om förförståelsens vikt för läsning av symboler och bilder. Hur vi kan läsa bilder, vilken kunskap vi behöver och att vi idag lider brist på visuell läskunnighet.

När: Tor 26 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Micke Darmell - Uppkopplad eller avkopplad?: Om konsten att verka i en uppkopplad värld

Den digitala revolutionen är över och vi lever i en digilog värld. Enligt Bris så har vi fokus på våra barn 17 minuter per dygn, men olika studier visar att vi samtidigt tillbringar i snitt 75 minuter på Facebook varje dag. Vi jobbar mer och mer, de flesta verkar lida av tidsbrist. Men är det verkligen tidsbrist vi har? Kom och lyssna på Sveriges idag mest efterfrågade föreläsare inom det brännheta ämnet ”den ständiga uppkopplingen”.

När: Tor 3 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Angelica Frithiof - Att bemöta, beröra och beröras

Angelica Frithiof har sedan 1994 arbetat med att inspirera till sannare möten mellan människor och ett bättre bemötande, framförallt inom den offentliga sektorn. Efter att ha kommit i kontakt med vården i samband med en operation bestämde sig Angelica för att sadla om och börja utbilda personal i etik och bemötande. Angelica byggde på sin konstvetenskapliga grundutbildning med utbildningar inom medicinsk etik, psykologi och samtalsmetodik. Med humor, provokationer och mycket värme påverkar Angelica Frithiof människor till att leva mer kärleksfullt nyfiket och närvarande. Hon har lång erfarenhet från handikapp- och patientrörelsen i Sverige och hon har även varit med och skrivit flera böcker i ämnet.

När: Tor 10 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Pelle Tornell - Konsten att fatta bättre beslut: Framgångsreceptet i en ny värld

Ingenting har större påverkan på ett företags eller organisations framgång än förmågan att fatta rätt beslut vid rätt tillfälle. I en snabbt föränderlig värld med obegränsad tillgång på information och valmöjligheter krävs ett nytt sätt att tänka. De senaste åren har forskningen gjort stora framsteg i att förklara hur vi människor egentligen fattar beslut och vilka faktorer som leder till rätt eller fel beslut. På ett lättillgängligt, underhållande sätt och med mycket publikkontakt förklarar Pelle Tornell faktorerna som utmärker framgångsrikt beslutsfattande och vänder samtidigt upp och ned på våra föreställningar om vad som egentligen styr våra val.

När: Fre 1 nov Frukostmingel 07.30 Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Ing-Marie Persson - Min håriga familj: Schimpansernas ledarskap

Ing-Marie Persson är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. En resa i Ing-Maries fantastiska värld framkallar både skratt, gråt, igenkännande och eftertanke. Schimpansen är vår allra närmaste släkting. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi. Vi borde kanske stanna upp ibland och fundera på om vi inte har ett och annat att lära av våra håriga släktingar. Schimpansernas ledarskap kanske har mer gemensamt med oss människor än vad vi vill tro. En föreläsning som passar inom alla områden och yrkeskategorier - ingen går hem oberörd!

När: Fre 29 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Rune Larsson - Utmana dig själv: Högprestera med rätt attityd

Rune Larsson är en av Sveriges främsta föreläsare om målsättning, lagarbete och motivation. Han hjälper till att flytta spärrar och göra verklighet av drömmar. Han menar att alla människor och grupper har förmågan att göra så mycket mer, bara de har rätt attityd. Han är utbildad i UGL och har tränats av några av världens främsta prestationspsykologer. Rune Larsson har rott över Atlanten, bestigit berg, var den som tog ultralöpningen till Sverige och går under epitetet ”Sveriges uthålligaste man”. 2007 utsågs Rune av Talarforums kunder till Årets talare.

När: Fre 6 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Comfort Hotel Nouveau, Gasverksgatan 11, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2