Inspirationsbrev Februari 2015

Micke Darmell - När Facebook bestämmer över ditt liv

Micke Darmell, föreläsare och författare till den uppmärksammade boken ”Uppkopplad eller Avkopplad? – om konsten att verka i en uppkopplad värld”. Här berättar han om att ständigt vara uppkopplad. Hur det påverkar och gör det svårare att vara härvarande. Och att man måsta börja ställa sig frågan: När vill jag vara uppkopplad, och när ska jag koppla ner helt för att få koppla av?

Pling! Ett sms, ett mail, en instant messaging-konversation, en facebook-kommentar… Den här gången var det en push från aftonbladet.se som poppade upp på min telefon när jag satt och jobbade i ett särskilt oinspirerande excel-ark. Nog avbröt jag det jag höll på med för att istället se vad notisen gällde…

För visst är det skönt med en kort paus från monotona arbetsuppgifter då och då? Dessa mikropauser gör så att mina ögon inte går i kors efter fem timmars stirrande på ett synnerligen komplicerat pivot table som djävulens ställföreträdare på jorden skickat mig. Tack för det aftonbladet.se!

»Läs hela artikeln...

Jobba på Talarforum

Talarforum är Skandinaviens största förmedlare av talare, utbildare, experter, moderatorer, processledare, underhållare och inspiratörer. Vi skapar möten som stärker våra kunders attraktions- och konkurrenskraft. Talarforum är verksamma i Sverige, Finland, Norge, Danmark och USA. Gruppen omsätter 185 miljoner och har drygt 60 medarbetare och nu vill vi bli fler!

Vi söker dig med omvärldskunskap, ett starkt driv och viljan att göra affärer. Du ska vara nyutexaminerad från högskola eller annan nischutbildning alternativt ha ett par års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av tjänsteförsäljning är meriterande.

I säljrollen på Talarforum identifierar du affärsmöjligheter hos befintliga och potentiella kunder, analyserar och matchar deras behov med rätt kompetens och skapar helhetslösningar, från korta effektiva föreläsningar till längre seminarieserier och utbildningar.

»Läs mer och skicka in din ansökan idag...

Mattias Ribbing - Mattias Ribbing i Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. I detta avsnitt intervjuas Mattias Ribbing om koncentrationsförmåga, meditation och om kaffet som Mattias dricker varje morgon för att hjärnan skall funka på absoluta topp.

Mattias Ribbing är kreativ entreprenör, författare och professionell utbildare. Mattias har utforskat hjärnans roll i hur man når mätbara framsteg, både i arbetet och till vardags. Sin egen hjärna har han drillat att gå från normalbegåvad till att vinna SM i minne tre år i rad. Mattias var dessutom förste svensk att uppnå samtliga kriterier för den ärofyllda titeln "International Grand Master of Memory". I sina föreläsningar berättar Mattias med knivskarp pedagogiskt och samtidigt lättsamt underhållande hur man kan träna upp sitt minne så att man aldrig glömmer ett namn, hur man kommunicerar effektivare och skapar starka minnen hos lyssnarna eller hur man kan använda minnestekniker för att mycket effektivt lära sig ett nytt språk.

»Läs hela artikeln...

Jackie Kothbauer - Klarar sig verkligen ditt företag på sociala medier?

Jackie Kothbauer är digital antropolog, författare, föreläsare och personlig varumärkesexpert. Hon hjälper företag att skapa sociala mediekanaler som förvandlar medarbetare och kunder till varumärkesambassadörer. Resultatet är en inspirerande närvaro i social media som odlar kundlojalitet, driver försäljning och bygger attraktiva varumärken.
Talarforum frågade Jackie Kothbauer om hur man rustar sin organisation för en värld där varje medarbetare behöver kunna leverera ett bra digitalt kundmöte? .

I somras gick en medarbetare på ett av Sveriges största detaljhandelsföretag ut och försvarade sin arbetsgivare på Facebook. En kampanj om det hållbara, gröna sortimentet hade väckt kritik. Medarbetaren uppfattade vissa kommentarer som orättvisa och vill reda ordning i debatten. Avsikten var god, effekten blev en mediekris. Till råga på allt gick tidningen Expressen i spetsen på drevet.

»Läs hela artikeln...

Erik Haag - Från flugsvamp till mäklarbricka!

Behöver man kunna något om den svenska krogkulturens historia från järnåldern och framåt för att sitta på lokal och klaga på sin kille med sina tjejkompisar över några glas vitt? Nej, det behöver man faktiskt inte. Däremot är just kroglivets utveckling ett roligt sätt att bekanta sig med kulturhistoria och svensken när hen är som mest avspänd, ohämmad och social.

När: Tor 19 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Bea Szenfeld - Design och entreprenörskap som flyttar gränser

Bea Szenfeld är en av landets främsta modeskapare och är mest känd för att hantverksmässigt tillverka kläder i papper. Senast vann hon priset ”Årets blickfång” på Elle-galan 2014. Hennes papperskreationer syns bland annat på Lady Gaga och Björk. Kollektionerna består av experimentella kreationer i ovanliga material (inte bara papper) och sammanhang, och är på gränsen mellan kläder och modern konst. Hör Bea Szenfeld berätta sin historia om entreprenörskap och modeskapande.

När: Tor 26 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karin Nilsdotter - The sky is not the limit - Space our new business frontier

Karin Nilsdotter leder ett banbrytande initiativ för att etablera rymdturismen och göra Sverige till en världsledande rymdhamn och nav för kommersiella mänskliga rymdfärder och branschövergripande innovation. Med lång erfarenhet från turistnäringen, har Karin haft ledande internationella ledningsroller som spänner från nation-branding till strategiska affärsallianser, destination och affärsutveckling.

När: Tor 23 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2