Inspirationsbrev April 2016

Experter: Robotarna tar över

Årets första kvartalsrapporter är gjorda och det är hög tid att börja lyfta blicken och se framåt. Talarforum har tagit hjälp av Andreas Ekström, Darja Isaksson, Nicklas Bergman och Diana Uppman, fyra av Sveriges främsta framtidsspanare, för att få en uppfattning om framtiden. De har bland annat svarat på frågor om vilka som är de kommande trenderna inom näringslivet, vilka tekniska innovationer som kommer att påverka oss mest samt vad vi bör se upp med inom ekonomin.

Bland de tekniska innovationerna som vi står inför är det främst robotiseringen och digitaliseringen som våra trendspanare lyfter fram.

»Läs hela artikeln...

Ångestpodden

Statistiskt sätt drabbas var fjärde person någon gång under sin livstid av någon form av psykisk ohälsa. Trots statistiken är det fortfarande ett extremt tabubelagt ämne. I Januari 2015 startade 22-åriga Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg Ångestpodden, med målet att på ett kreativt och nyskapande sätt bryta tabun kring vår tids största folksjukdom, psykisk ohälsa. 1 år senare äger dom debatten och 250 000 människor väljer, varje månad att lyssna på Ångestpodden. Dom har bland annat varit nominerade i 5 olika kategorier i Svenska podcastpriset 2015, Social Media Gala 2015 och Finest Awards 2016 som årets podcast.

»Läs mer...

Talarforum gör dig synlig under Almedalsveckan

Almedalen kommer i år att bli en kokande kittel av politiker, beslutsfattare och journalister. Konkurrensen för att göra sin röst hörd kommer att vara stenhård. Vi på Talarforum har många års erfarenhet av att göra möten speciella, allt från paneldebatter till mingelunderhållning. Det är detaljerna som kan vara skillnaden som behövs för att sticka ut och höras i mängden.

Vi på Talarforum har över 20 års branscherfarenhet och vet hur man matchar den intressantaste föreläsaren, den skarpaste konferencieren och den mest kunnige moderatorn till varje unikt tillfälle. Talarforum har funnits på plats i Almedalen de senaste 15 åren och varit med och skapat verkligt oförglömliga stunder.
Vi hjälper dig att skapa diskussion om ett ämne, lyfta paneldebatten och väcka intresset för en fråga genom att matcha rätt föreläsare, konferencier eller moderator.

»Läs mer om vilka moderatorer och föreläsare som kommer vara på plats...

Andreas Carlsson - Från idé till succé

Denna föreläsning går under samma namn som Andreas senaste bok Från idé till succé. Föreläsningen bygger på egna erfarenheter om hur man skapar sitt varumärke, paketerar och pitchar sin idé och sig själv på ett framgångsrikt sätt. Andreas Carlsson älskar att inspirera och hans erfarenheter från musikens värld går att applicera även i arbetslivet. Till exempel ska en poplåt förenkla ett budskap på tre minuter. Det kan du dra nytta av oavsett om du jobbar med reklam eller ska presentera en företagsidé. Han pratar även om det personliga varumärket och vikten av hur man förhåller sig till det.

När: Tis 26 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Ekström & Jackie Kothbauer - Social media, framtid och den digitala revolutionen

Våra köpbeslut påverkas allt mer av information från vänner och professionella nätverk. Jackie Kothbauer är Sveriges flitigaste föreläsare inom personligt varumärke och delningsekonomi. Författare till tre böcker om att skapa affärer i den sociala ekonomin, senast Du, Linkedin & Karriären och med en bakgrund som nätpionjär, riskkapitalist och affärsjournalist. Andreas Ekström arbetar som journalist på Sydsvenskan 2015, hans föreläsning på TED har setts av över en miljon människor världen över och översatts till nära trettio språk.

När: Tor 28 april Frukost 08.30 Föreläsning 09.15-12.00
Var: Konserthusteatern i Karlskrona, Stortorget 16, Karlskrona

»Mer information och anmälan...

Nicklas Bergman - Hur du överlever teknikstormen

Nicklas Bergman kombinerar korta historiska tillbakablickar med lång erfarenhet och djup kunskap om nuvarande och nya teknologier ur ett affärsperspektiv. Han vägleder åhörarna genom en ständigt uppdaterad och alltid skräddarsydd genomgång av vilka teknologier som kommer påverka oss som individer, företag och samhälle framöver.

När: Fre 29 april Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Olof Röhlander - Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda

Olof Röhlander röstades fram till Årets talare i Sverige 2011 och 2015. Hans föreläsningar handlar om personlig utveckling, hur man tränar tankar, känslor och attityder. Han föreläser även om kommunikation, teamwork och hur vi bättre kan samarbeta i våra organisationer för att både ha roligare och nå våra gemensamma mål. Frukostföreläsningen är på Berns i Stockholm och är ett samarbete mellan Talarforum och Berns Event.

När: Ons 4 maj Frukost (Kaffe och smörgås) 7.30, Föreläsning 8.00-9.00
Var: Kammarsalen på Berns, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Gustav Martner - Att utveckla framtidskänslighet

Hur får du och din organisation en större mottaglighet för den förändring som pågår runt oss? Gustav kopplar an till både historia och forskning i sina föreläsningar. Gustav Martner är en pionjär inom digitala medier. Tjugo år gammal startade han webbyrån Daddy, som sedermera blev en av världens mest kreativt belönade digitalbyråer. Han är en serie-entreprenör inom marknadsföring och big data och en av Sveriges absolut mest belönade digitala kreatörer.

När: Ons 11 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Thomas Ek - Superentreprenören bakom OBH Nordica

Ta del av Thomas Eks berättelse om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Innovation och design tillsammans med mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring gjorde att de kunde utmana alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt. Med stort engagemang, mycket humor och med tydliga exempel delar Thomas med sig av sina erfarenheter och utmaningar under 32 års verksamhet. En spännande berättelse som ger lyssnarna energi och inspiration.

När: Fre 13 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Malou von Sivers - Förändringsprocesser

Malou von Sivers har lång erfarenhet som arbetsledare och av att leda komplicerade kreativa processor. På en rak fråga ställer sig de flesta människor positiva till utveckling. Ingen säger: nej jag vill inte utvecklas! Nu går jag härifrån. Varför upplever många företag det ändå som att det är svårt att genomföra förändringar så att det upplevs spännande och positiva istället för tvärtom? Malou berättar om sin resa med TV4 under 25 år. En period som har inneburit en stor omställning och förändring i mediebranschen. Hon delar med sig till publiken av sina unika erfarenheter på ett personligt sätt.

När: Fre 20 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ami Hemviken - Övertygande Kommunikation

Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom beteende, påverkan, relation och kommunikation. Hon arbetar även som ledartränare och coach. Under sina år som föreläsare och coach har hon hjälpt många företag och organisationer att få ut mer kraft och glädje från sina medarbetare. Ami arbetar med interaktivitet under sina föreläsningar och ser till att skapa kommunikation och energi.

När: Fre 20 maj Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Jonas Helgesson - Ett CP-bra liv

Jonas Helgesson är en mycket uppskattad föreläsare. Han har en fantastisk förmåga att både beröra sin publik och locka till skratt. Jonas Helgesson är killen som är född med en envis CP-skada. Men det verkar inte stoppa honom. Han har genom åren lärt sig det som många skulle hävda som omöjligt - prata, gå, flytta hemifrån, köra bil, starta företag - och jobbar nu som föreläsare och ståuppare. Hans stora intresse är golf och som han själv säger – där har han sitt enda handikapp. Jonas växlar hejdlöst mellan skratt och gravallvar. Med sin humor men även stora livsvisdom höjer Jonas vilket sammanhang som helst till nästa nivå.

När: Tor 26 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Lars Ohly - Kulturens betydelse och kulturpolitikens roll

Lars Ohly kommer att tala om hur viktig kulturen är för alla och varför ett bra fungerande samhälle måste bygga på allas tillgänglighet till kultur och upplevelser. Med många års erfarenhet från kultur och politik ger Lars Ohly en viktig påminnelse om kulturens nödvändighet för ett gott liv. Lars Ohly var partisekreterare i Vänsterpartiet 1994-2000, riksdagsledamot 1998-2014 och partiledare 2004-2012.

När: Tis 31 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Camilla Saarinen - Ny energi på jobbet!

Den här inspirationsföreläsningen handlar om vad som krävs för att du ska kunna skapa bättre stämning och en roligare arbetsmiljö. Camilla Saarinen har studerat organisationspsykologi, grupputveckling och pedagogik samt är även certifierad coach och mental tränare. Hon jobbar med både chefsgrupper och personalgrupper. och har under många år anlitats som process- och projektledare för flera utvecklingsprojekt. Med decenniers studier kring framgångsfaktorer och mänsklig potential ger Camilla föreläsningar och utbildningar om vad som krävs för att skapa ett klimat som gynnar både den enskildes utveckling och gruppen som helhet.

När: Tor 2 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Dr Jason Fox - Make Clever Happen

This keynote will inspire your people to lead new progress—uphill, through uncertainty and doubt. Leading people to achieve clear goals or improve upon previous performance is actually (relatively) easy. It’s when the goals are complex that things get challenging. Especially when navigating unprecedented work through uncharted territory (into an uncertain future). It’s here that we require a modern set of motivational tools, and different style of leadership. To stay relevant into the future, we need to pioneer. And this can start at your next event.

När: Tor 16 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2