Inspirationsbrev Oktober 2017

Magnus Helgesson - Chefer har ingen plats i framtidens organisationer

Det finns många chefer men få ledare. Är det möjligt att gå från det gamla och omoderna sättet att driva sin verksamhet på med chefskap, till att anamma ledarskapet och möta den nya generationen genom inspiration få följare istället för anställda.

»Läs hela artikeln...

David Eberhard - Framtidens ledarskap

Hur ska vi hantera det moderna arbetslivet? Vilka svårigheter finns det på arbetsplatser och ledningsgrupper när allt fler personer på arbetsplatsen har enorma förväntningar på livet och dessutom blir kränkta om de inte får som de vill? De stora förlorarna i dagens arbetsliv är i många fall de unga vuxna...

»Läs hela artikeln...

Eric Thyrell - Hör du i syne? En fartfylld föreläsning om bemötande, samarbete, kommunikation och konflikthantering i en enda rolig röra.

Livet består av alla möjliga slags möten mellan människor. Missförstånd och konflikter är en del av vår vardag och kostar samhället och företagen enorma summor pengar och en massa energi i form av sjukskrivningar, omplaceringar och personligt lidande. Konsten att etablera givande relationer, att bli bättre på att kommunicera och samarbeta är några av de viktigaste förmågor vi kan utveckla och träna oss på. Du kan vara hur kvalificerad som helst inom ditt yrkesområde, men hur bra är du på att kommunicera med andra och dig själv?

När: Fre 6 oktober Frukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg.

»Mer information och anmälan...

Per Grankvist - Filterbubblor – hur funkar de och vad kan man göra åt dem

Baksidan av att de sociala medierna blir allt bättre på att välja ut och visa innehåll som de tror vi gillar är att sånt vi inte gillar blir osynligt. Hur påverkas vår möjlighet att förstå vad som är sant och vad som är falskt i världen om Facebooks algoritmer filtrerar bort det som inte överensstämmer med det vi redan tror på? Kan vi förstå ens ta reda på fakta om Google-sökningar ger olika svar beroende på vem som söker? Per Grankvist är journalist, författare och samtidsanalytiker.

När: Tor 12 okt Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Tobias Ahlin - Innovationsprocesserna bakom Spotifys och Minecraft

Tobias Ahlin föreläser om digital produktutveckling, trender och innovation. Med hjälp av interaktiva workshops och inspirerande föreläsningar visar Tobias hur framtidens trender kommer påverka er och eran bransch, och vilka bevisade verktyg och metoder man behöver för att hantera förändringar.

När: Tis 17 okt Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Hammarberg - Samarbetspusslet – vägen till framgång i en digital värld i ständig förändring

Jonas Hammarberg är en av landets mest anlitade konsulter inom digitalt ledarskap. Jonas har en unik förmåga att väva samman organisation, kultur och ledarskap i en digital kontext och ger i sina föreläsningar en spännande kombination av framtidsinsikt och konkreta steg på vägen, för den som leda den digitala transformationen. Välkommen till denna frukostföreläsning där du garanterat fylls av energi och samtidigt får konkreta tips som kan bidra till att lösa din organisations samarbetspussel.

När: Tor 19 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Staffan Ehde - Storytelling - vad är det EGENTLIGEN?

Storytelling - vad är det EGENTLIGEN?
Det har talats mycket om storytelling men få verksamheter använder det. Det finns kanske 2 anledningar…
Spoiler alert – vi kommer att titta på vad en historia är och hur den kan höja värdet på vårt erbjudande. Upplevelsen – en historia är en del av en totalupplevelse, men vad är det? Slutligen, väntar vi på framtiden, eller skapar vi den själva? – Hur tar vi kommandot över vår egen historia?

När: Fre 20 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Lundin - Mod, tillit och trovärdiga värderingar är det som skapar skillnad!

Människor skapar kulturer, medvetet eller omedvetet. Kulturer är avtryck av människors värderingar. Anders hjälper er att skapa styrande och trovärdiga värderingar som leder till hållbara resultat. Många jobbar med VAD, Anders jobbar med HUR och VARFÖR, genom att utmana och ställa frågor. Det är bra att planera, analysera och diskutera men HUR går ni vidare?

När: Tis 24 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Frida Boisen - Digital succé - Så lyckas du med sociala medier

Hur får du genomslag digitalt? Hur gör du för att nå ut till hundratusentals följare? Frida Boisen, Digital chef på Bonnier Tidskrifter, en av Sveriges mest delade skribenter och hyllade talare går igenom nycklarna till vad som gör en riktig viral. Missa inte denna otroligt energirika och inspirerande föreläsning, maxad med konkreta tips till hur du, ditt varumärke och din affär kan göra digital succé. Afterwork-mingel från klockan fem, föreläsningen början kvart i sex.

När: Tor 16 nov Mingel, dryck och tilltugg från 17.00 Föreläsning 17.45-18.30
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Katarina Blom - Lycka på fullt allvar

Katarina Blom är psykolog och har skrivit boken Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi. På hennes föreläsning får deltagarna prova på konkreta övningar för ökat välmående. Föreläsningarna innehåller även principer för beteendeförändring och knep för att lättare skapa förändring i vardagen.

När: Fre 17 nov frukost 07.15 föreläsning 7.45-8.45
Var: Elite Hotel Mimer, Kungsgatan 75, Umeå

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Att ta beslut under extrem press

Jonas Eriksson har dömt fyra världsmästerskap och rankas som en av världens bästa domare. Den 1 dec besöker han Helsingborg och pratar om att ta beslut under extrem press. Han berättar om varför han valde att skaffa världens svåraste jobb – trots att han, tack vare en framgångsrik civil karriär, inte behöver jobba mer i hela sitt liv. Han pratar om sin vardag, att ta beslut under extrem press, hur man gör för att vara chef för Zlatan, Messi och Ronaldo och få superstjärnorna att se honom som den naturliga ledaren.

När: Fre 1 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2