Inspirationsbrev - Februari 2020

Årets talare prisas på tisdag 4 februari 2020

Priset delas ut på Talargalan som arrangeras på Berns i Stockholm den 4 februari. På gästlistan hittar man de absoluta topparna inom Sveriges föreläsare och moderatorer, kända medieprofiler och många fler. Vinnaren utses dels genom röstning på Talarforums hemsida, genomförda kundutvärderingar efter genomförda uppdrag samt en Jury från Talarforum.

Anledningen till att kategorierna är uppdelade i man och kvinna är för att talarbranschen är en mansdominerad bransch och det möjliggör att lyfta även kvinnor i större utsträckning. Genombrott för att lyfta nya lovande talanger och Moderator för att lyfta kunniga moderatorer som kan vara skillnaden mellan att ett evenemang går från bra till succé.

Årets talare utses årligen av Talarforum på Talargalan.
Kvällen kommer bjuda på ett kändistätt mingel med bland andra Sveriges absoluta toppar av föreläsare, moderatorer och kända medieprofiler.

»Läs mer om de nominerade här.

Vill du arbeta med Sveriges främsta inspiratörer och föreläsare?

Vill du bli vår nya kollega? Drivs du av hjälpa dina kunder att bli framgångsrika? Som Account Manager på Nordens största förmedlare av föreläsare får du arbeta i en roll med många bollar i luften och ett stort nätverk där du kopplar samman rätt föreläsare med rätt företag. Om du har ett stort inre driv och du vill arbeta fritt under eget ansvar kan detta vara rollen för dig. Välkommen in med din ansökan.

Läs mer om tjänsten

Christina Rickardsson - Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Västerbotten

Christina Rickardsson vill med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer att utveckla sitt multikulturella arbete. Hon är vinnare av Årets talare - Genombrott 2017. Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till ett välmående villaområde i Vindeln, i Västerbotten. I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina. Christina vill öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

När: Fre 7 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ann-Christine Ruuth - Pappa Ann-Christines bekännelser - Från man till kvinna på 45 minuter

Vad tror du händer när en manlig kyrkoherde i Svenska kyrkan berättar att han i själva verket är en hon? Ann-Christine Ruuth vet. När hon som tidigare hette Åke berättade att i fortsättningen ville hon kallas Ann-Christine tog det inte hus i helvete. Det blev inte ens ett herrans liv. Istället möttes hon av en närmast kompakt tystnad. Det var inte många i kyrkan som visste något om transpersoner och att det kunde vara en präst blev för många en chock. För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden. Men också mycket respekt. Hennes dotter skrev boken "Min pappa Ann-Christine" som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan. Boken nu gett upphov till film! "Min pappa Marianne" har premiär i februari 2020 med Rolf Lassgård och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Ann-Christine Ruuth firar nu fem år som professionell föreläsare, hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor, näringslivet.


När: Tor 13 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00

Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Mer information och anmälan...

Hampus Nessvold - Ta det som en man

I föreläsningen som bygger på boken ''Ta det som en man'' (Bonnier Carlsen, 2017), gör Hampus en personlig och rolig djupdykning i sig själv och mansrollen. En tankeväckande föreläsning som inte bara ifrågasätter dagens samhällsnormer, den destruktiva och begränsande mansrollen utan också uppmuntrar pojkar och män att ta ansvar och vara del i kampen. En föreläsning som trots högst allvarligt budskap framförs med gränslös humor och självironi samt öppnar upp för samtal mellan unga och vuxna. Viktig för alla som är eller känner en man.

När: Tis 18 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Annah Björk - Ni måste flytta på er

*Vad kan vi lära oss om jämställdhet från världens mest sexistiska bransch? Sexism och nedvärderande av kvinnor alltid varit en integrerad del av musikbranschen, från stenkaka till Spotify. Men nu har några av de största unga kvinnliga artisterna inlett en kamp – mot orättvisor och övergrepp och för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Deras erfarenheter och metoder är ren inspiration och wow-känsla för individer och organisationer som behöver en turbomotor i jämställdhetsarbetet. Följ med Annah Björk in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur i decennier. Med konkreta anekdoter hämtade från sin bok "Ni måste flytta på er" ger hon er ett VIP-pass dit ni aldrig varit: till musikstudior, skivbolag och scener där artister som Zara Larsson, Laleh, Molly Sandén, Little Jinder och Tove Lo berättat om kampen mot männen med makten. Tillsammans bildar deras häpnadsväckande historier en väv av erfarenheter som som verkligen peppar och hjälper dig där du är. För fungerade deras kamp i världens mest sexistiska bransch, kommer den hjälpa dig också. Annah Björk visar med sin starka föreläsning hur andra branscher kan inspireras av poptjejerna som gjorde revolution och hur man jobbar konkret för jämställdhet och mot sexism.

När: Tor 20 Feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Piirimets - Ta makten över din stress!

I samarbete med Elite Hotels är du välkommen på en frukostföreläsning med Andreas Piirimets. Andreas var den hypereffektive IT-konsulten som efter 15 år av högt tempo och flera kollapser slutligen blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Idag har han bytt spår och talar om hur vi kan undvika stress och utbrändhet. Med en blandning av allvar och lättsamhet sammanfattar Andreas aktuell hjärn-, sömn- och stressforskning på ett populärvetenskapligt sätt. Utifrån forskning och egna erfarenheter ger han konkreta tips och strategier kring hur vi hanterar många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Verktygen riktar sig till både organisationen och individen och handlar om hur vi kan undvika utbrändhet och sjukskrivningar.

När: Fre 28 feb, Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Mollberg, Stortorget 18, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Johan Bygge - Erfarenheter från en internationell ledare

Johan Bygge har en lång erfarenhet av internationellt beslutsfattande på högsta nivå. Han har haft nyckelroller inom Ericsson, Electrolux, Investor och EQT. Bland annat som chef över Electrolux Major Appliance Europe and Asia Pacific, med ett ansvar för över 35,000 anställda. Under frukostföreläsningen kommer Johan Bygge bland annat tala om förändring, omstrukturering, företagsförvärv, CFO-rollen, och sina erfarenheter av ledarskap i Europa och Asien.

När: Tor 5 mars, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Hagström - Otroligt små medel gör skillnad

Låt dig inspireras av hur man genom att våga säga ja och tro på sig själv, kan få det tillsynes omöjliga att bli möjligt. Man kan aldrig förutse exakt hur saker och ting ska bli, det enda man kan vara 100% säker på är att om man inte börjar, då blir det ingenting. Jonas Hagström är entreprenören som redan vid 9 års ålder hade sin första affärsidé. Inspirerad av uppväxten med en galen entreprenörspappa har han sedan genom livet förverkligat den ena idén efter den andra. Jonas har vägrat att lyssna på omgivningen som sagt "det där kommer aldrig att gå" utan istället anammat inställningen "någon måste få det att funka". Inställningen om att våga säga "ja" och prova sig fram har tagit Jonas ut på en fantastisk resa, från uppväxten i fjällbyn Gräftåvallen med 12 invånare, till framgångsrik företagare, social entreprenör och till och med ända upp på Globens scen tillsammans med Tomas Ledin. En resa som ju längre tiden går bara öppnar upp för fler och fler unika möjligheter. Arrangeras tillsammans med Svenska Möten, tillsammans jobbar vi för effektfulla mänskliga möten.

När: Tor 19 mars, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.10-09.00
Var: Scandic Rubinen, Kungsportsavenyn 24, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Jonas Hagström - Otroligt små medel gör skillnad

Låt dig inspireras av hur man genom att våga säga ja och tro på sig själv, kan få det tillsynes omöjliga att bli möjligt. Man kan aldrig förutse exakt hur saker och ting ska bli, det enda man kan vara 100% säker på är att om man inte börjar, då blir det ingenting. Jonas Hagström är entreprenören som redan vid 9 års ålder hade sin första affärsidé. Inspirerad av uppväxten med en galen entreprenörspappa har han sedan genom livet förverkligat den ena idén efter den andra. Jonas har vägrat att lyssna på omgivningen som sagt "det där kommer aldrig att gå" utan istället anammat inställningen "någon måste få det att funka". Inställningen om att våga säga "ja" och prova sig fram har tagit Jonas ut på en fantastisk resa, från uppväxten i fjällbyn Gräftåvallen med 12 invånare, till framgångsrik företagare, social entreprenör och till och med ända upp på Globens scen tillsammans med Tomas Ledin. En resa som ju längre tiden går bara öppnar upp för fler och fler unika möjligheter. Arrangeras tillsammans med Svenska Möten, tillsammans jobbar vi för effektfulla mänskliga möten.

När: Fre 20 mars, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.10-09.00
Var: Sankt Gertrud konferens, Östergatan 7B, Malmö

»Mer information och anmälan...

Mattias Goldmann - Klimatet – från ångest och skam till lock, pock och lysande affärer?

Nu går klimatfrågan in i en ny fas; svensk klimatlag och globalt Parisavtal är på plats och utsläppen måste vända neråt med fart och kraft. Men hur ska det bäst ske, hur får vi med oss medarbetare, väljare och kunder? Kring detta resonerar Mattias Goldmann, chief sustainability officer på Sweco, utsedd till mäktigast i Hållbarhetssverige och dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete.

När: Tis 24 mars, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Jönsson - Att överleva e-pokalypsen: digitalisering och förändring i praktiken

Detta är en presentation av hur den nära framtiden kommer att se ut, fungera och hur man överlever den. Föreläsningen inleds med en historisk genomgång av hur den tekniska utvecklingen transformerat samhället, vilket blir en resonansbotten för analysen av de kommande 20 åren. Henrik tillhandahåller konkreta redskap för att analysera din egen verksamhet och på vilket sätt man positionerar sig för löpande återuppfinnelse i en framtid präglad av allt hastigare förändring. Henrik Jönsson är entreprenör, YouTuber & föreläsare – expert på IT-företagande, ledarskap och framtidsfrågor, och är en av Sveriges populäraste digitala samhälls¬kommentatorer. Henrik har byggt flera framgångsrika IT-verksamheter, gett ut böcker om kultur och blivit en populär YouTuber med över en halv miljon videovisningar varje månad.

När: Fre 3 april, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2