De är Sveriges bästa talare – Fredrik Reinfeldt, Elaine Eksvärd, Robert Karjel, Titti Schultz och Tobias Karlsson

Tisdagens stjärnspäckade Talargala på Berns i Stockholm var en succé där Talarforum stod för värdskapet. Vinnare av Årets talare - Kvinna är Elaine Eksvärd, Årets talare – Man är Robert Karjel, Årets talare - Moderator är Titti Schultz, Årets talare - Genombrott är Tobias Karlsson. Talarforum delade även ut ett hederspris under kvällen till Fredrik Reinfeldt.

Kvällen inleddes med ett kändistätt mingel bestående av de absoluta topparna bland Sveriges föreläsare och moderatorer samt mediepersonligheter m.fl. Kvällens konferencier var Sofia Lilja och Mikael Genberg höll en kortare föreläsning. Närmre tjugotusen har varit med och röstat fram vinnarna och för elfte året i rad delade Talarforum ut branschpriset Årets talare i de fyra kategorierna kvinna, man, moderator och genombrott.

Årets talare – Hederspris - Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt har mer än 25 års erfarenhet av svensk, nordisk och internationell politik. Han var statsminister och representerade Sverige i Europeiska Rådet under 2006 – 2014. Fredrik är idag verksam som föreläsare och rådgivare, och han har skrivit boken Halvvägs om sina 25 år i politiken. I februari 2016 tillträdde han som ordförande för Extractive Industries Transparency Initiative (EITI).

Hederspriset tilldelades Fredrik Reinfeldt som är en framstående person med stor erfarenhet av publika framträdanden både i Sverige och internationellt. Han är en person som bland mycket annat talar om förändringar i Sverige, Europa och världen och använder sina erfarenheter tillsammans med sin framtidsvision för att sprida kunskap genom inspiration. Han enar människor och ger framtidstro, istället för att dela upp människor i vi och dem.

Han delar Talarforums grundvärderingar med att alla är lika värda oavsett ursprung och ser ett mångkulturellt Sverige som ett rikare Sverige. För sin förmåga att inspirera, inkludera och engagera människor.

Årets talare – Kvinna - Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikerkonsulter och föreläsare. Hon ger bland mycket annat verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det som sagts och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Hon är ofta anlitad som retorikexpert i både TV, radio och tidningar.

Hennes förmåga att få människor att både lyssna och verkligen ta till sig budskapet, men även hennes pedagogiska förmåga att föra denna kunskap vidare och bli engagerade är enastående. Hon är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och en retoriker av sällan skådat slag. Hon är framstående, uppskattad och både pedagogisk och inspirerande på scen. Utöver sin förmåga att tala har hon även ett djupt samhällsengagemang och hon är en förebild för många.

Årets talare – Man - Robert Karjel

Robert Karjel har bland annat byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afganistan på uppdrag av FN och EU. Han har även lyckats avvärja mer än 100 piratattacker och eskorterat mat och mediciner till miljoner svältande i Somalia. Han inspirerar kring hur man möter nya uppgifter trots svåra yttre och inre faktorer.

Robert har en unik förmåga att tala om hur man föder framgångsrika organisationer genom att skapa en gemensam historia och drivkraft hos individen. På ett trovärdigt, ödmjukt och jordnära sätt delar han med sig av sin fascinerande och beundransvärda livshistoria och kunskap. Han har under de senaste åren utvecklats till en av de mest uppskattade talarna i Sverige och han har det högsta utvärderingssnittet av alla ledarskapstalare i Sverige.

Årets talare – Moderator - Titti Schultz

Titti Schultz är en journalist med lång erfarenhet som både moderator och konferencier. Efter många år i mediebranschen och närmare tjugo år i direktsänd radio är hon en skicklig och driven kommunikatör.

Hon rör sig på ett imponerande sätt mellan allvar och humor, är oerhört snabb i replikerna och får alltid ut det lilla extra av scendeltagarna. Hennes professionella, varma och humoristiska personlighet lyfter samtliga arrangemang där hon medverkar. Titti har dessutom ett stort samhällsintresse, är mycket allmänbildad och är en av våra mest omtyckta programledare.

Årets talare – Genombrott - Tobias Karlsson

Tobias Karlsson är en mycket fängslande föreläsare med ett viktigt budskap. Han brinner för sitt arbete och kan inspirera till att våga följa drömmen även om vägen känns lång eller rent ut sagt omöjlig. Tobias känner man bl.a. igen från TV4:s ”Lets dance” och han är även en uppskattad danslärare.

Han är en fängslande föreläsare med ett viktigt budskap som haft ett fantastiskt år av framgång. Han besitter en enastående förmåga att inspirera och beröra människor. Han gör succé i alla sammanhang och anlitas flitigt som både föreläsare, konferencier och underhållare. Hans mycket personliga och självutlämnande föreläsningar har slagit igenom stort under 2016 och vi är övertygade om att han kan gå hur långt som helst.

Övriga nominerade till Årets talare

Kvinna
Annelie Pompe, äventyrare
Elizabeth Kuylenstierna, ledarskapscoach
Christina Stielli, inspiratör
Annika R Malmberg, framgångsexpert
Man
Alexander Bard, filosof
Magnus Helgesson, entreprenör
Olof Röhlander, mental tränare
Mustafa Can, journalist
Moderator
Mi Ridell - inspiratör
Beata Wickbom, digitaliseringsexpert
Fredrik Berling, journalist
Gabriella Ahlström, journalist
Genombrott
Aron Andersson, äventyrare
Ami Hemviken, beteendevetare
Katarina Blom, psykolog
Johan Eriksson, digitalisering

Tidigare vinnare av Årets talare

Olof Röhlander 2015 – Man
Christina Stielli 2015 – Kvinna
Jenny Strömstedt 2015 – Moderator
Andreas Ekström 2015 – Genombrott
Stefan Hyttfors 2014 – Man
Christina Stielli 2014 – Kvinna
Gabriella Ahlström 2014 – Moderator
Milad Mohammadi 2014 – Genombrott
Paolo Roberto 2013 – Man
Annika Östberg 2013 – Kvinna
Ellinor Persson 2013 – Moderator
Robert Karjel 2013 – Genombrott
Hans Blix 2013 – Hederspris
Colin Moon 2012 – Man
Mia Törnblom 2012 – Kvinna
Katarina Hultling 2012 – Moderator
Stefan Hyttfors 2012 – Genombrott
Olof Röhlander 2011
Jörgen Oom 2010
Magnus Lindkvist 2009
Björn Söderberg 2008
Rune Larsson 2007
Nisse Simonson 2006

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2