Inspirationsbrev Augusti 2013

Ta rast och rör på dig - För mycket stillasittande kan orsaka blodpropp

Nya forskarrön gör gällande att det inte bara är långa flygresor utan även för mycket stillasittande i arbetet som kan orsaka blodpropp i benet. Dr. Samuel Z. Goldhaber, professor i medicin vid Harvard Medical School, har tagit del av undersökningen och ger rådet att ta rast för att röra på sig med jämna mellanrum.

»Läs hela artikeln...

Utmana dig själv mentalt efter semestern

Nu är dags, semestern är slut och det är hög tid att komma tillbaka i form för att kunna leverera på jobbet. Vissa tycker det känns skönt att få komma tillbaka till ”lite ordning och reda” medan andra tycker att semestern är bäst. Oavsett vilket förväntas alla prestera när det är dags att starta upp arbetet igen. Lisa Ekström, med över 20 års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice, bland annat som högt uppsatt chef på SAS, ger här några matnyttiga tips på hur man kommer igång igen mentalt efter semestern.

»Läs hela artikeln...

Stefan Hyttfors - Årets talare 2012 - om träning,

Framtidsspanaren Stefan Hyttfors, som tidigare i år blev utsedd till Årets talare 2012 – Genombrott, har precis avslutat en Fjällräven Classic. Han har på tredagar gått 11 mil genom hisnande fjällnatur och sovit i tält. Talarforum träffade Stefan för en intervju och passade då även på att fråga honom om hur han ser på framtidens träning och kosthållning.

»Läs hela artikeln...

Al Pitcher - Engelsk humor när den är som bäst

After work på Berns kl. 17.00-19.00, torsdag den 21 november. Under de senaste åren har Al Pitcher turnéat för utsålda hus med de kritikerrosade showerna Fika Tour och Påtår Tour. Den 21 november kommer han till Berns för att hålla en exklusiv after work-standup. När Al Pitcher kom till Sverige 2010 var han redan en flerfaldigt prisbelönad komiker i England och Australien. Här i Sverige blev Al snabbt populär och utsågs 2011 till Årets manliga ståuppare. Antalet platser är begränsat så boka redan nu för att inte missa detta unika tillfälle att se en av Sveriges roligaste och mest rutinerade komiker. Arrangemanget är ett samarbete mellan Talarforum och Berns.

När: After work på Berns kl. 17.00-19.00, torsdag den 21 november
Var: Berns i Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus Helgesson - Vinnande entreprenörskap - från 0 till 700 miljoner kronor

Låt dig inspireras av en av Sveriges mest spännande entreprenörer. Visionären Magnus Helgesson öppnade Sveriges första Harrys-restaurang innan han hunnit fylla 23 år. I dag finns över 40 restauranger och kedjan omsätter cirka 700 miljoner kronor. Som föreläsare är Magnus Helgesson energisk, passionerad och underhållande. Det märks att han brinner för att dela med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap, medarbetarskap och relationsbyggande. Du får med dig en hel del idéer och redskap kring hur du kan forma din organisation och skapa förutsättningar för framgång.

När: Fre 20 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Comfort Hotel Nouveau, Gasverksgatan 11, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Katarina Gospic - Välj rätt!

Beslutsfattande är den mest kritiska uppgiften för en ledare. Ledarens beslut är avgörande för en organisations framgång eller misslyckande. Många eftersträvar att vara rationella beslutsfattare men faktum är att vi oftast är irrationella. Vårt beslutsfattande är känslostyrt och vår hjärna ser likadan ut idag som för 40 000 år sedan! Konsekvenserna av detta är att omedvetna processer styr våra val och att vi ofta hamnar i beslutsfällor. Under denna föreläsning kommer Katarina Gospic, MSc, MD, PhD och författare, att berätta om hur mänskligt beteende genereras och kontrolleras. Hon kommer även ge dig tips om vilka verktyg du kan använda för att skapa de bästa förutsättningarna för bra beslut.

När: Tis 15 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Bosse Angelöw - Framgångsrikt ledarskap

Bosse Angelöw är docent och socialpsykolog. Han har under 25 år arbetat med att utveckla kapaciteten hos individer, grupper och arbetsplatser. Han föreläser om sin senaste bok Ledarskapshandboken. Han berättar till exempel om hur chefer kan stärka arbetsglädjen samt utveckla ett uppskattande och styrkebaserat ledarskap. Bosse Angelöw talar även om hur chefer kan leda sig själva, genomföra olika typer av samtal, coacha och motivera sin personal, hantera konflikter, leda förändringar, utveckla välfungerande team, må bra och få tiden att räcka till.

När: Tor 31 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2