Inspirationsbrev September 2013

Olof Röhlander - Blir det alltid som du tänkt dig?

Olof Röhlanders regissör säger att Olof är talanglös men idag är han Sveriges mest anlitade föreläsare, med över 200 framföranden per år. 2011 utsågs han till Årets talare. Han är handelsresande i drömmar, en mental tränare med budskapet och egna boken ”Det blir alltid som man tänkt sig”. Talarforum har träffat Olof Röhlander för en kort intervju inför premiären av dokumentärfilmen Talaren, som handlar om Olofs resa. Talaren sänds i SVT2, torsdag 3 oktober kl 20.00.

För fem år sen lät han trycka upp löpsedlar om sig själv med rubriken: ”Årets talare” och gjorde egna tidningsomslag med sig själv på framsidan. Han lyckades och nu är han redo för nästa mål; Broadwayscenen och en internationell publik. Frågan är om det alltid blir som man har tänkt sig? Kommer Olof att lyckas på Broadway, trots att hans föreläsningsregissör säger att han är talanglös?
Ungefär så presenteras dokumentären Talaren av SVT. När Talarforum pratar med Olof är han spänd inför sändningspremiären torsdag 3 oktober.

»Läs hela artikeln...

Stefan Saidac - Skapa värdefulla värderingar

Stefan Saidac skriver exklusivt för Talarforum om värderingars betydelse och möjligheter i näringslivet. Han menar att ett företag med fungerande värderingar har enklare att både rekrytera och behålla rätt människor. Hur värderingar kan gå från ord till verklighet – och ge konkreta förbättringar.

Vi känner alla igen nyhetsrubriker som: ”Vårdbolag lät 93-åring ligga i en vecka med brutet ben” och ”Politiker går på strippklubb”.
Reaktionerna låter inte vänta på sig; Allmänheten blir heligt förbannad. Ledningen får frågan, hur är detta möjligt? Och vi vet alla vad svaret blir: ”Vi ska se över våra värderingar”. Som om det är värderingarna det är fel på när människor tappar omdömet.

»Läs hela artikeln...

Anders Sorman-Nilsson - Digilogue

Digilogue: How to win the digital minds and analogue hearts of tomorrows customer. Anything that can be digitised will be digitised. But can the digital-connect ever really replace the personal touch? The answer, according to internationally acclaimed futurist, Anders Sormon-Nilsson is Digilogue — the ‘translational sweet-spot, the convergence of the digital and the analogue.’ “Anders takes us on a personal journey exploring the big questions on how to adapt to a cultural change that is sweeping the world.” - John Sculley Ex-CEO of Apple “Prepare to be knocked-out. I was!” - Jonas Ridderstråle author of Funky Business

När: Tor 5 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Johan Mathson - Först till framtiden!

Johan tar med oss på en hisnande resa där de dominerande marknads- och kundtrenderna i världen presenteras. Ett antal faktabaserade kartläggningar och undersökningar varvas med exempel ur det dagliga affärslivet på ett sätt som gör att alla verkligen förstår vad som händer där ute och vilka konsekvenser det får för oss alla. Han pratar också om en ny verklighet där tidigare konkurrensfördelar helt plötsligt bara blir förutsättningar. Johan Mathson har en unik kombination av erfarenhet som företagare, företagsledare och som konsult till över hundra företag i ett trettiotal länder inom ledarutveckling, resultatfokus och förändringsprocesser.

När: Fre 18 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.10-09.00
Var: Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund

»Mer information och anmälan...

Maria Möller - Underhållande After Work

Sångerskan, komikern och imitatören Maria Möller skapar föreställningar som berör och inspirerar. Sedan scendebuten 1985 har hon medverkat i teater- och operauppsättningar, musikaler, konserter, gjort egna shower och en mängd tv-framträdanden. Hon är också en efterfrågad föreläsare och inspiratör. Maria har en enorm artistisk bredd och har av recensenter kallats karismatisk artist, grym sångerska och röstgeni. Möt Maria Möller på vår After Work 24 oktober då hon tillsammans med gitarristen Michael Blomqvist bjuder på en nära, humoristisk och musikalisk föreställning.

När: Tor 24 okt Afterworkmingel med dryck och tilltugg 16.30-17.00 Föreställning 17.00-17.45
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ulf Ellervik - Konsten att njuta av kemi

Varför kan inte en förälskelse vara livet ut? Varför njuter vi av god mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade? Ulf Ellervik är en engagerad forskare som vill få folk att inse att kemi är både viktigt och roligt. Han har gjort kemi till ett samtalsämne utanför laboratorierna med sin prisbelönade bok Ond kemi. Han är även författare till den uppmärksammade boken Njutning: berättelser om kärlek, känslor och kemi. Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Ellervik forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område, både för studerande och för allmänheten.

När: Tis 29 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Thomas Ek - Möt superentreprenören bakom OBH Nordica

Möt superentreprenören bakom OBH Nordica. Tillsammans med sin bror Peter byggde Thomas Ek ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken. Han föreläser inspirerande om ledarskap, sälj & marknad och entreprenörskap. Ta del av Thomas Eks berättelse om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Med ledord som innovation, design, mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt.

När: Tor 14 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2