Inspirationsbrev September 2014

Så övertygar du med retorik - Experten Ami Hemviken ger dig de bästa tipsen

Ami Hemviken är en inspirerande retorikexpert med kunskaper inom beteendevetenskap som arbetar dagligen med övertygande kommunikation. Under sina år som föreläsare och coach har hon hjälpt många företag och organisationer att få ut mer kraft och glädje från sina medarbetare. Hon är en underhållande utbildare som lyfter och inspirerar stora som små grupper. Hennes energi går inte att ducka för då den smittar av sig till alla hon möter och det i sin tur skapar resultat. Talarforum bad därför Ami själv berätta om vikten av att arbeta med att övertyga och att skapa önskad känsla hos sin målgrupp - oavsett vad du arbetar med. Ami passade även på att dela med sig av sina bästa retorik-tips.

»Läs hela artikeln...

Vilka vinner valet? – Mona Sahlin svarar på årets viktigaste fråga

Få personer har haft så stor inverkan på svensk politik som Mona Sahlin. Även om hon inte fick chansen att leda Sveriges största parti till en valseger och bli Sveriges första kvinnliga statsminister så är det få i modern tid som har påverkat Sverige lika mycket som Mona. Talarforum ringde därför upp henne för att prata om riksdagsvalet. Vi passade samtidigt på att höra om vilka frågor som får för lite utrymme i den politiska debatten idag och vad Mona är mest stolt över i sin politikerkarriär. Vi fick dessutom reda på vilken nu aktiv politiker som Mona ser upp till, och det är inte en Socialdemokrat.

»Läs hela artikeln...

Upptäck och förebygg stressrelaterad ohälsa

- Hjärnergonomiska strategier för ett hållbart (arbets)liv!

Öppna halvdagsutbildningar den 25 november med Mikael Renhberg.
Stressrelaterad psykisk ohälsa har identifierats som ett av vår tids stora folkhälsoproblem av bland andra OECD och har blivit den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Nästan fyra av tio sjukskrivna har idag en psykisk diagnos. Det betyder att alla, vid någon punkt i livet, antingen kommer att drabbas av psykisk ohälsa själva eller på annat sätt beröras genom att en kollega eller nära anhörig drabbas. Stressrelaterad psykisk ohälsa innebär kostnader i mångmiljardklassen för svenska företag och offentlig verksamhet. De mänskliga aspekterna och de ekonomiska riskerna ihop gör skälen starka till att aktivt jobba med dessa frågor.

När: Tis 25 nov 09.00-12.00 eller 13.00-16.00
Var: Lokal meddelas senare, Stockholm
Pris: 1295kr exkl moms

»{{(http://www.utbildning.talarforum.se/tema/1430-upptack-och-forebygg-stressrelaterad-ohalsa-hjarnergonomiska-strategier-for-ett-hallbart-arbetsliv/9069/|Mer information och anmälan...|Öppna halvdagsutbildningar den 25/11 med Mikael Rehnberg. )}}

Kattis Ahlström - Skapa närvaron i informationsbruset

Kattis Ahlström är en av våra största TV-personligheter och en mycket uppskattad moderator, konferencier och debattledare. I sin föreläsning talar Kattis om hur ens närvaro - som chef, som medarbetare, som förälder - verkligen påverkar. Hon talar utifrån sina erfarenheter som programledare samt generalsekreterare på BRIS och ger många exempel på olika typer av närvaro. En avgörande del handlar om hur man lär sig fokusera och hur man måste koncentrerar sig på det man håller på med för att inte förlora sig helt i smartphoneappar, facebook och twitter.

När: Fre 19 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Fotboll är farligt för homosexuella och minoriteter

Thomas Hitzlsperger, tidigare mittfältare i Aston Villa, var den första fotbollsspelaren i Engelska Premier league att gå ut offentligt med sin homosexuallitet. Men den pensionerade basketstjärnan John Amaechi, som var den första NBA-spelaren att ”komma ut”, tvivlar på att många fler kommer att följa Hitzlspergers exempel. Amaechi anser att problemet är själva fotbollskulturen, som han beskriver som ”giftig” och farlig för homosexuella.

»Läs hela artikeln...

Edna Eriksson - Ditt autentiska jag - Sökandet efter en identitet

Edna Eriksson har arbetat med mångkultur, mångfald, likabehandling och jämställdhet i snart två decennier. Hon har gjort det i egenskap av journalist, debattör, tjänsteman på en rad olika departement och myndigheter, samt som utbildare och föreläsare. I en artikel som specialskrivits till Talarforums inspirationsbrev undersöker Edna hur sökandet efter den personliga identiteten kan komma i konflikt med, en kanske inte alltid självvald, grupptillhörighet.

»Läs hela artikeln...

Andreas Ekström - Framtid, omvärld och den digitala revolutionen

Andreas Ekström har nått en internationell publik som föreläsare med sin bok om Google, och genom sin självklara scenpersonlighet. Nu tar han dig vidare. Hur ska vi förstå den revolution vi lever mitt i, just nu? Andreas Ekströms föreläsningar riktar sig till fler än bara de teknikintresserade. Han talar inspirerande och intresseväckande om samhällsförändrande fenomen som berör oss alla, oavsett vad vi arbetar med, oavsett i vilka världar vi rör oss. Du behöver höra honom för att samtala, ifrågasätta och diskutera på ett nytt sätt – och för att kunna staka ut rätt riktning för framtiden.

När: Fre 26 sept Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Navid Modiri - Allt är påhittat - Bli en sån som hittar på

En fantastisk föreläsning om kreativitet, att bryta mot normer och gå sin egen väg med en av Sveriges intressantaste och mest inspirerande föreläsare. Navid Modiri är entreprenören som gjort allt från att vara programledare och artist till att starta stora projekt både ideellt och inom näringslivet. Han har bland annat arbetat med företag som Posten, Spotify och Volvo. Född i Iran och uppvuxen i Göteborg, utan pengar och akademisk utbildning, har denna 30-åriga entreprenör och kommunikatör tagit sig fram på energi, nyfikenhet och drivkraft. Som föreläsare är Navid Modiri engagerande, inspirerande, tankeväckande och underhållande. Hans föreläsningar uppmanar till mod och att hitta sin kreativitet.

När: Fre 3 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Ami Hemviken - Retorik för ledare – Att medvetet skapa övertygande situationer

Ledarskap handlar om att påverka, förstärka och förändra beteenden. För att kunna göra det behöver du använda din förmåga att övertyga. Vill du bli medveten om hur du skapar situationer och känslor som övertygar? Lära dig få människor att handla och säga ja till dig och ditt budskap. Vi vet att det är sex principer som styr. Vill du veta vilka? Låt inte din kommunikation bli en slump, utan styr den medvetet. Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom kommunikation, retorik och ledarskap.

När: Fre 21 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2