Inspirationsbrev November 2014

Robert Karjel - Mjukt militärt ledarskap - engagemang genom delaktighet

Robert Karjel har en minst sagt imponerande militär karriär. Han var inblandad i räddningsaktionen kring Estonia, han har på uppdrag av FN och EU lett en helikopterdivision i Adenviken utanför Somalia för att bekämpa pirater samt eskortera mat och mediciner till miljontals svältande somalier. Därefter byggde han upp ett helikopterförband i Afghanistan. Robert Karjel delar här med sig av en unik inblick i det ledarskap han har använt sig av, vilket är det som den svenska försvarsmakten lär ut. Det handlar om hur man som ledare får såväl den enskilde medarbetaren som hela organisationen att framgångsrikt möta helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden. Att man som ledare både måste ge ansvar men också skapa förutsättningar för individen att kunna ta det.

»Läs hela artikeln...

Lisa Ekström - Du är dina kollegors arbetsmiljö

Lisa Ekström har mer än tjugo års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice. Hon har en väldokumenterad erfarenhet av snabba och mycket framgångsrika förändringsarbeten inom organisationer genom att arbeta med och genom medarbetarna. Hon fick 2007 års Framgångsstipendium för förändringsarbete hon genomförde på SAS. Hon vet hur man genomför stora förändringsprocesser snabbt.
Lisa delar här med sig av några av sina främsta tips om medarbetarskap. Om hur man själv bidrar till ett sundare arbetsklimat. Eller som Lisa själv uttrycker det: ”Vi är varandras arbetsmiljö – fundera på vad du vill vara för arbetsmiljö för dina kollegor.”

»Läs hela artikeln...

Per Schlingmann och Kjell A Nordström - Urban Express - 15 urbana lagar som krävs för att navigera i den nya världen

Boken och föreläsningen Urban Express är ett samarbete mellan två nytänkare, föreläsare och strateger. Per Schlingmann som var en av personerna bakom Moderaternas framgångsrika förnyelsearbete och Kjell A Nordström som slog världen med häpnad med sina idéer om Funky Business. Författarna beslöt sig för att låta sina erfarenheter och världsbilder mötas. Det kan tyckas som om det är framtiden de beskriver, men i själva verket är det här en skildring av den värld vi lever i just nu.

När: Tor 11 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Nina Åkestam i Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. I detta avsnitt intervjuas Nina Åkestam som nyexaminerad från Handelshögskolan i Stockholm gjorde raketkarriär i reklambranschen. Men innan hon ens fyllt 30 gick hon in i väggen. Någonting som hon sedan berättade om i boken ”Meningen med hela skiten!”, där hon självutlämnande beskrev konsekvenserna av att brinna så mycket för det man jobbar med så man bränner ut sig. Trots att man har det jätteroliga drömjobbet. Ninas krasch fick henne att stanna upp och ställa sig de stora livsfrågorna. I detta avsnitt av Talarforums podcast – Talarna får du höra vad hon kom fram till.

»Läs hela artikeln...

Allt är påhittat - en föreläsning om kreativitet av Navid Modiri

Navid Modiri är en av Sveriges mest anlitade och hyllade föreläsare inom kreativitet. Hans grundtes är enkel: allt som finns idag har hittats på av någon, någon gång, och det vi hittar på idag kommer att finnas i morgon. Bli en sådan som hittar på. Navid uppmanar till mod och kreativitet, och river murar mellan åhörarna. Navid får människor att lyssna på varandra och prata med varandra, på riktigt.

»Läs hela artikeln...

Petra Mede - Från färdtjänst till paljetter - Afterworkföreläsning med Petra Mede

Petra Mede är ståuppkomiker, programledare och skådespelare som gjort kometkarriär. 2007 blev hon utsedd till Årets nykomling på svenska Standup-galan och har sedan dess blivit känd för hela svenska folket som en frisk fläkt i komikervärlden. I ” Från färdtjänst till paljetter” berättar Petra om vägen tillbaka. Om hur hon har vänt motgång till framgång. Petra visste precis vad hon ville bli. Hon var fast besluten att bli professionell dansare. Drömmen gick i kras samtidigt som hennes rygg. Hur tar man sig tillbaka när man har fått hela sin tillvaro vänd upp och ner? Hur lever man med smärta varje dag? Hon berättar om sin resa som tog henne från förtidspensionär till att, inom loppet av några få år, bli programledare med uppdrag för Sveriges mest sedda TV-program. Det är en entusiasmerande och bitvis gripande föreläsning som ger en stark känsla av hopp inför framtiden.

När: Fre 5 dec Afterworkmingel 16.15-17.15 Föreläsning 17.15-18.00
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg.

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2