Inspirationsbrev April 2015

Felrekrytering kostar 700 000 – Google-chefen berättar hur man anställer rätt

En felrekrytering kostar i genomsnitt 700 000 kronor och det är många som går snett. Endast 45 procent av de stora företagens rekryteringar, och 52 procent av småföretagen, är mycket lyckade visar en undersökningar från PWC och Poolia. Ett företag som däremot ofta lyckas hitta rätt folk är Google. Det är en av världens mest eftertraktade arbetsplatser och behöver därför sålla bland högkvalificerade sökanden. Här berättar Googles HR-chef Laszlo Bock om några vanliga fel många gör och vilka metoder Google använder vid rekrytering.

»Läs hela artikeln...

Olof Röhlander i Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. I detta avsnitt intervjuas Olof Röhlander om svackor, toppar och strävan efter frihet. Vi får höra var Olof hittar inspiration och vad han tänker på mest just nu, någonting han även skriver en bok om konsten att kunna njuta av livet. Olof bjuder även på sina bästa tips på hur man får en bra dag.

»Läs hela artikeln...

Staffan Landin - Hur mår världen och hur mår Sverige?

Kanske har du sett Hans Roslings spännande föreläsningar om tillståndet i världen. Om du tycker de är intressanta kommer du att gilla Staffan Landin. Staffan Landin har samarbetat med Hans Rosling under flera år i projekt inom FN. Han använder samma rörliga grafik och ger även han ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem som världen står inför. I denna inspirationsföreläsning får vi det perspektiv vi kan behöva för att se våra problem i Sverige i ett nytt ljus.

När: Fre 10 april Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Oliver Lopez - Så blir du relevant som säljare nu och i framtiden

De förändringar som sker inom marknadsföring och försäljning just nu ställer höga krav på oss som jobbar med försäljning. Kom och lyssna till handfasta tips på hur du kan undvika att bli en av de 80% av säljarna som kommer att vara ersättningsbara 2020 enligt Gartner.

När: Tis 14 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karin Nilsdotter - The sky is not the limit - Space our new business frontier

Karin Nilsdotter leder ett banbrytande initiativ för att etablera rymdturismen och göra Sverige till en världsledande rymdhamn och nav för kommersiella mänskliga rymdfärder och branschövergripande innovation. Med lång erfarenhet från turistnäringen, har Karin haft ledande internationella ledningsroller som spänner från nation-branding till strategiska affärsallianser, destination och affärsutveckling.

När: Tor 23 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus Helgesson - Vinnande entreprenörskap: Från 0 till 700 miljoner kronor

Magnus Helgessons föreläsningar är en omskakande energikick. Passionerat och underhållande delar han med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap, medarbetarskap och motivation. Det märks att Magnus brinner för att inspirera människor till framgång. Låt dig inspireras av en av Sveriges mest spännande entreprenörer. Visionären Magnus Helgesson öppnade Sveriges första Harrys-restaurang innan han hunnit fylla 23 år. I dag finns över 40 restauranger och kedjan omsätter cirka 700 miljoner kronor.

När: Fre 24 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Erik Haag - Från flugsvamp till mäklarbricka!

Behöver man kunna något om den svenska krogkulturens historia från järnåldern och framåt för att sitta på lokal och klaga på sin kille med sina tjejkompisar över några glas vitt? Nej, det behöver man faktiskt inte. Däremot är just kroglivets utveckling ett roligt sätt att bekanta sig med kulturhistoria och svensken när hen är som mest avspänd, ohämmad och social.

När: Ons 6 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Alex och Sigge - Hur man når ut i bruset

Misslyckade på var sitt håll, men tillsammans lärde sig Alex Schulman och Sigge Eklund hur man rör och berör det svenska folket. Både Sigge Eklund och Alex Schulman har sedan 00-talets början haft en brinnande önskan att nå ut. Alex Schulman blev ökänd över en natt när han började blogga 2006. De följande åren syntes han överallt, stångades vilt för att höras och synas, men misslyckades gång på gång eftersom han fick sparken från varenda tidning och kanal han satt foten på i media. Sigge Eklund tillbringade 00-talet på annat sätt. Han skrev en rad smala böcker, som ingen läste, och sökte sig hela tiden till de allra mest intellektuella ytorna i media. Han blev en intellektuell kuf som bara andra kufar brydde sig om. De träffades för första gången på en middag 2007 och där föddes idén om att göra något tillsammans. Resultatet blev podcasten som varje vecka når ut till en halv miljon svenskar och som två år i rad blivit framröstad till Sveriges bästa podcast. Hör Alex och Sigge berätta om den brokiga resan som ledde fram till all framgång och ta del av deras tips på hur man når ut i ett medielandskap som brusar allt högre.

När: Tis 12 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Thimon de Jong - Future-proof your business strategy

Is your organisation ready for the future? Is your innovation strategy lined up for future change? Thimon de Jong is an expert on future trends & business strategy. He works for clients like Morgan Stanley, Vodafone, Ikea, Tetra Pak and Microsoft. His presentations and workshops are not only inspiring & thought provoking, but also practical and full of business take-aways. In his 40 minute talk at Talarforum, Thimon, will deep dive into three key societal shifts that will impact your business strategy for years to come: Digital Balance, Smart Customisation & The Privacy Frontier and Trust Transition

När: Tor 28 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Christina Stielli - Varför är inte alla andra normala – som jag?

Hur ser kollegorna på varandra? Hur ser du på företagets kunder? Strävar ni mot samma mål? Upplever du att uppskattning för insats och kompetens är i relation till det arbete du lägger ner? Snackas det skit i korridorerna och uppstår undergrupper som positionerar sig och bevakar ”egna” intressen? Det här är en föreläsning för alla team, arbetslag och arbetsgrupper som vill ha verksamhetens mål i fokus, skapa arbetsglädje och vårda sina relationer. Christina fick nyligen utmärkelsen Årets talare - Kvinna.

När: Tor 4 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2