Inspirationsbrev Februari 2020

Årets Talare – Sveriges bästa talare är utsedda

Årets Talare utsågs på Talargalan på Berns i veckan. Kvällen bjöd på ett kändistätt mingel med bland andra Sveriges absoluta toppar av föreläsare, moderatorer och kända medieprofiler. Spänningen var på topp när priserna skulle delas ut på talarbranschens ”Oscarsgala”. I år var fyra personer nominerade i varje kategori, och nomineringen i sig är en hedersbetygelse. Vinnarna har tagits fram genom en officiell röstning, jurybedömning samt kundutvärderingar. Talarbranschen har tidigare varit en mansdominerad bransch, Talarforum har därför har valt att ha kategorierna man och kvinna separat.

»Läs hela artikeln...

IQ-nivå kan förklara framgång - Men inte helt

Intelligenta personer är överlag mer hälsosamma, löper mindre risk att drabbas av olyckor och är mer framgångsrika än andra. Men vad är egentligen intelligens – och hur utvecklas den?

När man diskuterar natur, miljö och kultur finns det en del ämnen som är mer kontroversiella än andra. Intelligens, till exempel, brukar som sagt tilldra sig stort intresse, inte minst då det är en egenskap som verkar premieras på nutidens allt mindre fysiska arbetsmarknad. Är det något vi föds med, lär oss, eller är det en ren produkt av kulturen? Det finns bra argument för alla tre ståndpunkterna.

»Läs hela artikeln...

Mattias Goldmann - Klimat & hållbarhet: Nytt årtionde, nya mål

Många företag och kommuner är nu i processen att formulera nya klimat- och hållbarhetsmål, eftersom de befintliga löper ut 2020. Andra slår nu för första gången fast konkreta mål för sin verksamhet. Mattias Goldmann, chief sustainability officer på Sweco och utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige ger här fem inspel på vad som är viktigt att tänka på.

»Läs hela artikeln...

Vil du jobbe mot vårt norske marked?

Fra vårt hovedkontor i Stockholm vil du få ta del i en spennende reise hvor du er med på å bygge opp og utvikle Talerforum Norge. I Talerforum jobber vi med Skandinavias fremste foredragsholdere og inspiratorer. Som Account Manager på Nordens største formidler av foredragsholdere får du jobbe i en rolle med mange baller i luften og et stort nettverk der du er rådgiveren som matcher rett foredragsholder til rett organisasjon. Om du har en sterk indre driv og vil jobbe fritt under eget ansvar kan dette være rollen for deg. Vi søker nå flere nye kollegaer til vårt team som vil være med og påvirke mennesker og organisasjoner.

»Les mer om stillingen her

Annah Björk - Ni måste flytta på er

Vad kan vi lära oss om jämställdhet från världens mest sexistiska bransch? Sexism och nedvärderande av kvinnor alltid varit en integrerad del av musikbranschen, från stenkaka till Spotify. Men nu har några av de största unga kvinnliga artisterna inlett en kamp – mot orättvisor och övergrepp och för rätten till sin röst, sin musik, sina pengar och sin sexualitet. Deras erfarenheter och metoder är ren inspiration och wow-känsla för individer och organisationer som behöver en turbomotor i jämställdhetsarbetet. Följ med Annah Björk in i en smutsig industri som präglats av sexism och tystnadskultur i decennier. Annah Björk visar med sin starka föreläsning hur andra branscher kan inspireras av poptjejerna som gjorde revolution och hur man jobbar konkret för jämställdhet och mot sexism.

När: Tor 20 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Johan Bygge - Erfarenheter från en internationell ledare

Johan Bygge har en lång erfarenhet av internationellt beslutsfattande på högsta nivå. Han har haft nyckelroller inom Ericsson, Electrolux, Investor och EQT. Bland annat som chef över Electrolux Major Appliance Europe and Asia Pacific, med ett ansvar för över 35,000 anställda. Under frukostföreläsningen kommer Johan Bygge bland annat tala om förändring, omstrukturering, företagsförvärv, CFO-rollen, och sina erfarenheter av ledarskap i Europa och Asien.

När: Tor 5 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Hagström - Otroligt små medel gör skillnad

Låt dig inspireras av hur man genom att våga säga ja och tro på sig själv, kan få det tillsynes omöjliga att bli möjligt. Man kan aldrig förutse exakt hur saker och ting ska bli, det enda man kan vara 100% säker på är att om man inte börjar, då blir det ingenting. Jonas har vägrat att lyssna på omgivningen som sagt "det där kommer aldrig att gå" utan istället anammat inställningen "någon måste få det att funka". Inställningen om att våga säga "ja" och prova sig fram har tagit Jonas ut på en fantastisk resa, från uppväxten i fjällbyn Gräftåvallen med 12 invånare, till framgångsrik företagare, social entreprenör och till och med ända upp på Globens scen tillsammans med Tomas Ledin. En resa som ju längre tiden går bara öppnar upp för fler och fler unika möjligheter.

Arrangeras tillsammans med Svenska Möten .Tillsammans jobbar vi för effektfulla mänskliga möten.

När: Tor 19 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.10-09.00
Var: Scandic Rubinen, Kungsportsavenyn 24, Göteborg

När: Fre 20 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.10-09.00
Var: Sankt Gertrud konferens, Östergatan 7B, Malmö

»Mer information och anmälan...

Joakim Jardenberg - Internet - vår bästa vän eller värsta fiende?

Den stora årliga undersökningen ”Svenskarna och Internet” ger ett tydligt svar: vårt samhälle är i princip helt digitaliserat. Det är en omställning som gått i ett rasande tempo, så snabbt att vårt förhållningssätt kanske haft svårt att hänga med - både som individer, som organisationer, som företag och i offentlig sektor. Under den här sessionen kommer vi att få utmana oss själva och varandra, och få tips om framgångsrika sätt att komma framåt. Det handlar om att se möjligheter i utmaningarna och lösningar istället för att fastna i problemen. Och det handlar inte om teknik, det handlar om människor.

När: Fre 20 mar, Mingellunch 11:30 Föreläsning 12:15 - 13:15
Var: Elite Hotel Ideon, Scheelevägen 27, Lund

»Mer information och anmälan...

Mattias Goldmann - Klimatet – från ångest och skam till lock, pock och lysande affärer?

Nu går klimatfrågan in i en ny fas; svensk klimatlag och globalt Parisavtal är på plats och utsläppen måste vända neråt med fart och kraft. Men hur ska det bäst ske, hur får vi med oss medarbetare, väljare och kunder? Kring detta resonerar Mattias Goldmann, chief sustainability officer på Sweco, utsedd till mäktigast i Hållbarhetssverige och dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete.

När: Tis 24 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Jönsson - Att överleva e-pokalypsen: digitalisering och förändring i praktiken

Detta är en presentation av hur den nära framtiden kommer att se ut, fungera och hur man överlever den. Föreläsningen inleds med en historisk genomgång av hur den tekniska utvecklingen transformerat samhället, vilket blir en resonansbotten för analysen av de kommande 20 åren. Henrik tillhandahåller konkreta redskap för att analysera din egen verksamhet och på vilket sätt man positionerar sig för löpande återuppfinnelse i en framtid präglad av allt hastigare förändring. Henrik Jönsson är entreprenör, YouTuber & föreläsare – expert på IT-företagande, ledarskap och framtidsfrågor, och är en av Sveriges populäraste digitala samhälls¬kommentatorer. Henrik har byggt flera framgångsrika IT-verksamheter, gett ut böcker om kultur och blivit en populär YouTuber med över en halv miljon videovisningar varje månad.

När: Fre 3 apr, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2