Inspirationsbrev December 2012

Priset Årets talare breddas

Årets talare 2012 ska utses. I år med kategorierna Årets talare - Kvinna, Man, Moderator och Årets Genombrott. Nominera den eller de du tycker ska vinna och ha chans att vinna exklusiva priser. Det är dags att utse Årets talare 2012. Nytt för i år är att priset inte längre kommer delas ut bara till en pristagare utan till flera. Precis som att det i filmvärlden bara finns ett Oscarspris men som delas ut till bästa manliga och bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa original manus et cetera, så är Årets talare 2012 ett pris som delas i flera kategorier. Vi har gjort denna förändring mot tidigare år för att priset bättre ska avspegla all den kompetens och den rika flora av inspiratörer, talare och moderatorer som vi har i Sverige idag.

»Läs hela artikeln...

Tommy Lundberg - Ledarskap på apstadiet

I en mer och mer sönderstressad vardag kan chefer och företagsledare ha mycket att lära av apors sätt att hålla samman gruppen. De chefer som på allvar bejakar medarbetarnas mänskliga behov i arbetet, kommer garanterat att skapa bättre resultat. Om du sätter dig och betraktar en schimpansflock i en djurpark slås du snart av en igenkännande glädje. Schimpanserna visar samma beteenden som vi, de har samma typ av gester. Vi känner direkt igen uttrycken för glädje och sorg i deras kroppsspråk. Precis som apor presterar vi människor också bättre när vi känner oss delaktiga och trygga. Att vi så snabbt identifierar oss med schimpanserna är inte så konstigt. Genetiskt är vi nämligen till 98,6 % lika.

»Läs hela artikeln...

Hans-Olov Öberg - Heavy Metal Management

Slit av dig slipsen och häng på dig elgitarren. Allt du trodde dig veta om företagande biter Pär-Jörgen Pärson och Hans-Olov Öberg, i sin bok Heavy Metal Management, huvudet av som det vore en av Ozzy Osbournes fladdermöss. Med konkreta exempel från hårdrocken visar de hur man utvecklar sitt företagande från Good till Badass. Hans-Olov Öberg har tillbringat mer än 25 år på finansmarknaden som ekonomijournalist, finansanalytiker, kapitalförvaltare och riskkapitalist. Han började spela gitarr på allvar samma vecka som han hörde Hell Bent For Leather med Judas Priest. Pär-Jörgen Pärson har suttit i styrelsen för Spotify och många andra framgångsrika företag och är en av få som överlevt såväl dotcomkrascher som finanskriser med äran i behåll. Han är Led Zeppelinfan och har en ännu finare gitarrsamling än Hans-Olov.Från sitt Advanced Metal Research Laboratory (mer känt som hårdrocksbaren Anchor Bar på Sveavägen, mittemot Handelshögskolan i Stockholm) levererar de två dieseldoftande företagarna sin tungmetallmanegement i form av ett pentagram (vad annars?).

»Läs hela artikeln...

Rune Larsson - 3642 kilometer genom 8 länder på 71 dagar

Rune Larsson är känd som en av Sveriges främsta talare. Han utsågs 2007 till Årets talare för sina inspirerande och underhållande föreläsningar om målsättning och motivation. Nu är han tillbaka som författare till Boken Löparäventyret - På småvägar genom Europa (Collana förlag). Inspiratören Rune Larsson var under många år var ett stort namn inom långdistanslöpning. Han har sprungit tvärs över Amerika, har nordiskt rekord i 24-timmarslöpning och tillägnats titlar som ”Långlöpningens fader i Sverige”, ”Sveriges mest meriterade ultralöpare” och ”Sveriges uthålligaste man”. Rune Larsson har även rott över Atlanten och bestigit världens högsta berg utanför Himalaya. Rune är nu aktuell med boken Löparäventyret - På småvägar genom Europa. Boken är en inspirerande och unik reseskildring. Det är berättelsen om hur Rune och löparkompisen Susanne Johansson, som även är medförfattare till boken, får idén att springa hem till Sverige från ett löparläger på Algarvekusten i Portugal. Susanne är till en början tveksam om hon klarar springa så långt. Idén får gro några år men när de väl bestämt sig går allting väldigt fort.

»Läs hela artikeln...

Kostnadsfria föreläsningar med stora stjärnor

På Möten & Events i januari och februari 2013 kommer vi ha kostnadsfria föreläsningar med en rad spännande personligheter. Möten & Events är den perfekta inspirationsplatsen för dig som bokar och arrangerar möten, events och affärsresor. Här hittar du nya idéer och lösningar som gör ert företags möten till framtidens möten.

Malmö 16-17 januari 2013
Göteborg 6-7 februari 2013
Stockholm 20-21 februari 2013

»Läs mer...

Jan Carlzon - Besatt av det strategiska ledarskapet

Jan Carlzon är en av Sveriges mest respekterade företagsledare. Han är bland annat känd för att på 70- och 80-talet ha vänt företagen Vingresor, Linjeflyg och SAS till vinst. Han anses av många vara en turnaround-specialist och en av vårt lands mest karismatiska ledare. Jan har även skrivit om strategiskt ledning i den uppmärksammade boken Riv pyramiderna som har översatts till 20 språk. Han är en mycket efterfrågad talare både i Sverige och utomlands. Frukostföreläsningen är i samarbete med Berns.

När: Ons 6 mars Frukost (Kaffe och smörgås) 7.30, Föreläsning 8.00-9.00
Var: Kammarsalen på Berns, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Våga kasta dig ut i livet och ta risker, en motgång kan faktiskt vara bra!

Martina Haag menar att man måste våga ta risker även om man ibland får motgångar. Det är dessa som gör att man växer som människa. Martina inspirerar och ger kraft och mod genom sina egna berättelser om hur hon själv gjort bort sig många gånger, men alltid kommit ut på andra sidan, starkare, lyckligare och med ett rikare liv. Hon är författare och skådespelare med flera böcker och filmer på sin meritlista, som till exempel succén Underbar och älskad av alla. Hon har även tilldelats flera förpliktande Årets Bästa-pris, som Årets Krönikör, Årets Mamma och Årets Föräldraförebild.

När: Fre 1 feb Afterworkmingel med dryck och snacks 16.30-17.15 Föreläsning 17.15-18.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Ola Ahlvarsson - En resa i digitala möjligheter, innovation och passionerat entreprenörskap

Ola Ahlvarsson är en serieentreprenör inom internet och media, rådgivare till många av världens ledande företag och kickboxingsvärldsmästare (97, Dubrownik). Vi följer med Ola Ahlvarsson på en fartfylld resa till framtidens allt mer digitala samhälle där allt snabbare innovation förändrar hur vi lever, arbetar och leker. Vi får även spännande insikter från Olas resa från kickboxningvärldsmästare till entreprenör och företagsledare i över 20 egna bolag. Den röda tråden är en smittsam passion och nyfikenhet som inte lämnar någon oberörd.

När: Tis 22 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Göran Rosenberg - Fördelarna med att vara pessimist

Vi lever i den ständiga optimismens kultur. Är vi inte optimistiska nog finns optimistkonsulter att tillgå. I optimismens kultur är allt möjligt bara man tänker positivt. Men allt är faktiskt inte möjligt och allt är det inte meningsfullt att vara optimistisk om. Kanske skulle både vi själva och samhället må bättre av en balanserande dos pessimism. Göran Rosenberg fick nyligen Augustpriset och är en av Sveriges mest uppskattade journalister och författare. Han har under snart fyrtio år varit verksam press, radio och teve.

När: Tis 12 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Robert Karjel - Ledarskap och lagsamverkan under pressade förhållanden

Under 2010 var han posterad i Adenviken för att på uppdrag av FN och EU leda sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa de pirater som hemsöker den somaliska kusten. Inför uppdraget fick han mycket kort tid på sig att förbereda sig och sitt förband på insatsen. Robert Karjel är en mycket inspirerande föreläsare och författare. Han talar om hur en organisation framgångsrikt möter helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden. Du får inspiration och insikt i hur det omöjliga kan delas upp i hanterliga delar utan att helheten förloras.

När: Tor 24 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Lisa Ekström - Våga vägra lågkonjunktur - Skapa resultat!

Svårare tider står för dörren, oron i företagsledning och bland personalen är påtaglig. Det är lätt att skylla dåliga resultat på kollegorna, andra avdelningar, företag, lågkonjunkturen eller bara på en dålig dag. Men det duger inte! Lisa Ekström är en mycket inspirerande talare och har tjugo års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice. Hon har dessutom väldokumenterad erfarenhet av snabba och mycket framgångsrika förändringsarbeten.

När: Tor 31 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund & Helsingborg

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2