Johan Svelander

Johan Svelander

Prestationspsykologi

Johan Svelander jobbar med prestationspsykologi, något som är lika relevant för idrottsmän som för företagsledare och politiker. Han menar att resultatinriktad kommunikation är en individs och ett företags viktigaste konkurrensmedel.

Johan Svelander arbetar som genombrottscoach åt toppidrottsmän, företagsledare, kulturpersonligheter och politiker. Han är utbildad inom prestationspsykologi och kommunikation och har en bakgrund som officer inom underrättelsetjänsten och Försvarets Tolkskola med erfarenhet av att möta människor i mycket svåra belägenheter och hantera besvärliga situationer. Johan har även en omfattande utbildning inom NLP eller neurolinguistic programming, en metod med vilken man kan upptäcka och förändra medvetna och omedvetna tankar och beteendemönster hos människor.

Johans föreläsningar handlar bland annat om kommunikation i olika former, och varför god kommunikation är en förutsättning för framgång. Han talar även om olika tekniker för att vinna affärer, till exempel tillvägagångssättet som får en kund säger ja, en nog så viktig metod inom näringslivet. Johan Svelander är övertygad om att resultatinriktad kommunikation på sikt kommer att utgöra ett av företagens viktigaste konkurrensmedel. God service, pris och kvalitet kommer inte att vara tillräckliga för att vinna slagen på marknaden. Ett helhetsperspektiv på kommunikation kommer därför att bli en allt viktigare framgångsfaktor i affärslivet. Föreläsningar med kommunikation i fokus

Johan är en uppskattad talare som föreläser och delar med sig på ett mycket konkret sätt av sina erfarenheter inom ämnen som kommunikation, laganda, ledarskap och prestationer, kort och gott de viktiga komponenter som krävs för att må bra och prestera. Som föreläsare uppskattas Johan för sitt sätt att beröra, skapa självinsikt, energi och locka till skratt. Han kryddar sina föreläsningar med massor av exempel på hur elitidrottare och högpresterande organisationer har gjort för att skapa sin framgång.

Från militär karriär till civil genombrottscoach

Som officer utvecklade Johan sitt ledarskap när han ansvarade för andra människors liv. Nu har han fått ett kvitto på att de erfarenheterna fungerar civilt. Idag hjälper han till att bryta begränsningar och mönster hos både individer och inom företag och organisationer. "Jag var själv mitt i karriären. Plötsligt sade kroppen nej. Jag nådde mål efter mål men kände ingen glädje. Till slut kom frågan: Vad är framgångens pris? Och priset var för högt. Jag saknade balans. Nu hjälper jag andra att ta reda på vad de vill ifrån och vad de vill till. Styrkan ligger i att komma till insikt om både och samtidigt. Då skapas en hävstångseffekt – att inte förändras innebär fortsatt smärta, att uppleva förändring skänker maximal njutning. Jag hjälper till med att skapa starka incitament för att människor ska sätta ner foten. Och göra det nu. Där ligger framgången, att vi snabbt når resultat. Att jag fått hjälpa så olika sorters människor att förändra nästan vad som helst i sina liv känns stort."

Rubriker/ämnen
- Att skapa högpresterande individer och organisationer
- Det är du som är företaget
- Du lyckas alltid - Six step to sucess
- Vinnande kommunikation

Johan Svelander

Johan Svelander

Företagsledare som föreläser

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2