Inspirationsbrev September 2018

Vem vill du nominera till Årets talare?

Det finns många föreläsare och moderatorer som berör, inspirerar och utvecklar oss både på individ- och organisationsnivå. Men det finns också de som står ut lite extra och lyser lite klarare. Vem har gjort extra stort intryck på dig under året? Vem har påverkat dig och fått dig att se saker ur ett nytt perspektiv? Nu kan du vara med och nominera din favorit till nomineringen av Årets talare i kategorierna Årets talare Genombrott, Moderator, Man och Kvinna.

»Läs hela artikeln...

Ami Hemviken - Le! Det är inte tanken som räknas

Ami Hemviken en av Sveriges mest bokade föreläsare debuterar äntligen som författare. Le! Det är inte tanken som räknas handlar om hur du med större medvetenhet och små förändringar av ditt sätt att agera kan få roligare på jobbet, samtidigt som du bidrar till en mer kreativ och framgångsrik arbetsplats.

»Läs hela artikeln...

Özz Nûjen & SaraClaes Schmidt - Sverige: Vi har ett resultat...eller?

Vart är vi på väg? Ny föreläsning med Özz Nûjen och SaraClaes Schmidt att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. För första gången på 10 år kan du nu boka Özz och SaraClaes i en gemensam föreläsning. Tillsammans levererar de en underhållande föreläsning som blandar humor och allvar, med det primära syftet att bredda vårt sätt att tänka.

»Läs hela artikeln...

Daniel Pink - Se stjärntalaren Daniel Pink i Stockholm

Genom vårt gedigna nätverk har vi lyckats få hit en av världens mest efterfrågade och högst rankade talare inom ledarskap, psykologi, ekonomi och försäljning - Daniel Pink. Den amerikanske författaren och experten har utsetts till en av världens främsta "Business-thinker" av Thinkers 50 tillsammans med andra välkända namn som Michael Porter och Clayton Christensen. Han har varit talskrivare åt Al Gore är är författare till ett flertal bästsäljande böcker.

»Läs hela artikeln...

Alexandra Pascalidou - Mammornas får en röst

Nu finns äntligen Alexandra Pascalidous unika och angelägna reportagebok om mammor ute i handeln. Alla mödrar genom historien har haft en sak gemensam - de har sällan fått komma till tals. Tills nu. I den här boken får du möta 19 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas no-go-zones. Det är mammorna som står längst bort från makten och det mediala strålkastarljuset. Mammorna som politikerna pratar om men aldrig pratar med. Mammorna som det skrivs om i medier, men som sällan får komma till tals.

»Läs hela artikeln...

Andreas Ekström - Att hitta

Andreas Ekström – en av våra mest anlitade föreläsare och mest efterfrågade auktoriteter för den som vill förstå den digitala revolutionens kraft – har nyss utkommit med en efterlängtad bok. Föreläsningen han nu testar får människor att tänka, ifrågasätta, grubbla, inspireras, skratta – och faktiskt gråta. "Att hitta" handlar nämligen inte bara om digitalitet, utan om Andreass rent bokstavliga kamp för att överleva en svår sjukdom.

»Läs hela artikeln...

Patrik Sjöberg - Hur svaghet kan bli styrka

Ingen svensk har hoppat lika högt som Patrik Sjöberg, 2.42. Men lika högt som han har hoppat, lika svårt har han haft för att prata om de problem han stött på i livet. I boken ”Hur svaghet kan bli styrka" funderar Patrik kring sina svagheter, hur de visar sig, vad de beror på och hur de påverkar hans liv. "Hur svaghet kan bli styrka" är Patriks sätt att avdramatisera "det här med att gå till en psykolog, att gå till någon och prata", som han själv uttrycker det.

»Läs hela artikeln...

Jonas Eriksson - Vinnarskalle på alla planer

Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer. Jonas erfarenheter har gett ett brett och unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckas Jonas nå världstoppen i fotboll. Därför kan Jonas på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tycker han har gjort fel. Jonas Eriksson har blivit utsedd till en av Världens bästa domare, driver idag flera gym och har varit framgångsrik entreprenör och försäljningschef på IEC Sports.

När: Fre 21 sep, Frukost 07.30 föreläsning 8.15-9.00
Var: Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Magnus Lindkvist - Varför blev framtiden så mörk och vad kan vi göra åt det?

Framtiden har det senaste decenniet förvandlats från lovande till hotande. Vad var det som hände och vad kan vi - som individer, företagare, investerare och medmänniskor - konkret göra för att förändra bilden, känslan och idén om morgondagen? Magnus Lindkvist är en internationellt känd trendspanare och futurolog som ägnar all sin tid åt att hitta ledtrådar till framtiden. Hans förmåga att inspirera företag och organisationer att förstå samtiden, framtiden och utvecklingen vi står inför, är uppskattad över hela världen. Han har bland annat blivit Årets talare och varit med på listan The Ten Best Speakers in the World.

När: Fre 21 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karl Engelbrektson - Värdegrundsbaserat förändringsledarskap

Karl L E Engelbrektson är idag Arméchef och han håller en bred och inspirerande föreläsning om egna erfarenheter av ledarskap på olika nivåer: från grupp till globalt. Han reflekterar bl.a. över skarpa situationer som bataljonschef i Kosovo, chef för den första nordiska stridsgruppen, rådgivare på Afrikas Horn och som chefsförhandlare för partnerländer inför ett Nato toppmöte. Karl är en mycket inspirerande föreläsare. Han efterfrågas framförallt inom ledarskap, strategi och förändringsledning.

När: Ons 26 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Özz Nûjen & SaraClaes Schmidt - After Work - Vart är vi på väg?

En föreläsning om att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. Özz & SaraClaes föreläsning är en upplevelse som inte lämnar någon oberörd. Den tar upp ämnen som inkludering, bemötande, värdegrund, mänskliga rättigheter, mångfald och jämställdhet - allt med kraftiga biverkningar av skratt. Özz Nûjen är mest känd som standupkomiker, skådespelare och programledare i TV. SaraClaes Schmidt blev känd som Sara Lund när han kom ut som transperson 2003. Han är en mycket efterfrågad föreläsare och 2011 fick han Stora Talarpriset. Tillsammans levererar de en underhållande föreläsning som blandar humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. I bästa fall blir du medveten om dina fördomar - i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt! Özz och SaraClaes bjuder på ett smakprov på cirka 60 minuter ur sin längre föreläsning.

När: Tor 27 sept, After Work-mingel från 16.00, Föreläsning 16.30 och framåt
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Parment - Det ängsliga samhället – spaningar och aningar om vår samtid

Samtidigt som transparensen ökar och kraven på autenticitet och hållbarhet är större än någonsin, blir individer alltmer krävande och påfrestande som kunder. Hur påverkar det organisationer och deras medarbetare? Under en intensiv timme får du höra Anders Parment föreläsa om det

När: Tis 2 okt, Frukost kl. 8.00–8.30, Föreläsning kl. 8.30–10.00
Var: Dfind Finance och Randstads lokaler, Styrmansgatan 2, Malmö

»Mer information och anmälan...

Anna Dyhre - Det ängsliga samhället – spaningar och aningar om vår samtid

Samtidigt som transparensen ökar och kraven på autenticitet och hållbarhet är större än någonsin, blir individer alltmer krävande och påfrestande som kunder. Hur påverkar det organisationer och deras medarbetare? Under en intensiv timme får du höra Anna Dyhre föreläsa om det

När: Ons 3 okt, Frukost kl. 8.00 – 8.30, Föreläsning kl. 8.30 – 10.00
Var: Elicit, Nils Ericsonsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Vinnarskalle på alla planer

Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer. Genom sina speciella egenskaper, unika minne och speciella erfarenhet har Jonas ett brett och väldigt unikt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur. Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckas Jonas nå världstoppen i fotboll. Därför kan Jonas på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen - där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV tittare tycker han har gjort fel.

När: Torsdag 4 okt, Start 17.00
Var: Elite Stadshotellet Karlstad, Kungsgatan 22. Karlstad

»Mer information och anmälan...

Anna Dyhre - Det ängsliga samhället – spaningar och aningar om vår samtid

Samtidigt som transparensen ökar och kraven på autenticitet och hållbarhet är större än någonsin, blir individer alltmer krävande och påfrestande som kunder. Hur påverkar det organisationer och deras medarbetare? Under en intensiv timme får du höra Anna Dyhre och Anders Parment föreläsa om det

När: Tor 11 okt, Frukost kl. 8.00 – 8.30, Föreläsning kl. 8.30 – 10.00
Var: Venue 81, Drottninggatan 81, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Ekström - Att hitta

Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan i Malmö-Lund och en av våra mest eftersökta talare. Hans nya kritikerrosade bok heter Att hitta. Den är en egensinnig samling texter om vår digitala tid – som samtidigt blir till ett personligt strövtåg bland kartor, konstnärer och kirurger. Boken får en existentiell dimension i sista kapitlet där Andreas Ekström berättar om sin svåra leversjukdom. Han beskriver i Att hitta hur hans liv ska räddas genom att man hittar precis rätt lever till honom. Och det måste ske ganska snart. Hur det hänger ihop med frågor som nätneutralitet och sökmotorers makt? Den som lyssnar eller läser förstår det. Att hitta fram är en ursträvan, en riktning för människan genom hela hennes historia, i ambitionen att lägga erfarenhet till erfarenhet och kunskap till kunskap. Den här boken och den här föreläsningen är ett helt nytt sätt att ta sig an de stora digitala frågor som är avgörande för vår tid.

När: Tis 16 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Elisabet Lindgren - En hälsosam framtid för både planeten och oss själva

Elisabet Lindgren är läkaren som blev pionjär inom forskningen om hälsoeffekter av klimatförändringar. Hon var bland de första att publicera studier internationellt, som visade att klimatförändringar gett påverkan på människors hälsa. Elisabet berättar om hållbara lösningar på några av de globala utmaningarna; lösningar som också är bra för vår egen hälsa. Här ges recept på allt från hur en hållbar och hälsosam stad kan se ut, till åtgärder för att t ex bäst klara en värmebölja, och att välja rätt mat.

När: Tor 18 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Joakim Jardenberg - Internet - vår bästa vän eller värsta fiende

Den stora årliga undersökningen Svenskarna och Internet ger ett tydligt svar: vårt samhälle är i princip helt digitaliserat. Det är en omställning som gått i ett rasande tempo, så snabbt att vårt förhållningssätt kanske haft svårt att hänga med - både som individer, som organisationer, som företag och i offentlig sektor. Under den här sessionen kommer vi att få utmana oss själva och varandra, och få tips om framgångsrika sätt att komma framåt. Det handlar om att se möjligheter i utmaningarna och lösningar istället för att fastna i problemen. Och det handlar inte om teknik, det handlar om människor. Joakim Jardenberg är en förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier. Redan 1994 internetifierade han mediesverige, bland annat genom att starta upp aftonbladet.se, han har även blivit utsedd till en av tio digitala profiler som statsministern bör lyssna på, av tidningen Internetworld. Med ett ben hos användaren, ett ben i tekniken och ett ben i affären har han alltid sökt förklara det komplicerade på ett enkelt sätt och skapa nytta och effekt ur alla de nya möjligheterna.

När: Tis 30 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2