Inspirationsbrev Februari 2019

Här är Sveriges bästa talare – personerna som utvecklar, utmanar och utbildar Sverige

Årets talare utsågs på Talargalan på Berns i veckan.

Kvällen bjöd på ett kändistätt mingel med bland andra Sveriges absoluta toppar av föreläsare, moderatorer och kända medieprofiler. Vinnarna är: Årets Talare Genombrott - Charbél Gabro, Årets Talare Moderator – Alexandra Pascalidou, Årets Talare Man – Andreas Ekström, Årets Talare Kvinna – Susanne Pettersson. Under kvällen delade även Talarforum ut Årets talare Hederspris till Linnéa Claeson för sitt viktiga samhällsengagemang. Hon är inte bara en stark förebild, opinionsbildare och inspiratör utan även en fantastisk föreläsare med en modern framtoning som delar Talarforums värderingar om allas lika värde.

»Läs hela artikeln...

Linnéa Claeson Vinnare av Årets talare – Hederspris

För sitt viktiga samhällsengagemang och outtröttliga arbete att göra världen en jämlikare plats utan hat och hot utsågs Linnéa Claeson till vinnare av Årets talare Hederspris på Talargalan på Berns igår. Hon är inte bara en stark förebild, opinionsbildare och inspiratör utan även en fantastisk föreläsare med en modern framtoning som delar Talarforums värderingar om allas lika värde.

»Läs hela artikeln...

Gustav Stenbeck - På jakt efter syftet

Gustav Stenbeck

I ett allt mer kunskapsintensivt näringsliv handlar bolagens överlevnad om att attrahera och behålla de bästa talangerna. Utan bra arbetskraft lider din produkt eller tjänst och i förlängningen kommer du få svårt att överleva då kunderna kommer välja bättre alternativ. Logiken om att arbetskraften är bolagets största tillgång har alltid varit sann, det är ju tom en klyscha: ”De anställda är bolagets största tillgång”. Men idag är konkurrensen global och västvärldens bolag ligger högt upp i värdekedjan vilket ställer historiskt höga krav på arbetskraften. Klyschan stämmer.

»Läs hela artikeln...

Tomas Enhager - Integrationsprojektet tillsammans slog alla förväntningar

Tomas Enhager och Talarforum skapade tillsammans med Kristinehamnsbostäder integrationsprojektet Tillsammans. Projektet har gett resultat över förväntningarna och förhoppningen är att inspirera fler till liknande projekt. Anna-Carin Backman och Susanne Sander ifrån Kristinehamnsbostäder påbörjade under våren 2016 ett arbete om företagets vision och värderingar. De ville tydliggöra och stärka både vision och värderingar. De tog kontakt med Talarforum för att få hjälp att hitta rätt person att hjälpa till för att utveckla och nå deras mål.

»Läs hela artikeln...

Tobias Karlsson - Livet - inte alltid en dans på rosor

Tobias Karlsson kanske ni känner igen från TV4s Let´s dance som den glada dansaren som fört fram en rad kvinnor till stordåd. Hans liv har dock inte alltid varit så. En barndom kantad av mobbning och hemligheter höll på att bryta ner honom totalt, men har också gjort honom starkare och till den han är idag. Hör hans historia om de tidiga skolåren, där mobbningen löpte parallellt med en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Hör om hur hans homosexualitet påverkat honom och hans omvärld och om hur Let´s dance fått drömmen att verka lite närmare. Tobias är en mycket inspirerande föreläsare och har bland annat fått utmärkelsen Årets talare – Genombrott.

När: Tis 12 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mustafa Can - Välkommen till det främmande landet

När Mustafa Can avslutade sitt Sommar 2003 brakade telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin. Sedan dess har journalisten och författaren Mustafa Can varit en naturlig del av den svenska offentligheten där han tagit sig an stora som små frågor. Respekterad men även kontroversiell. Dock aldrig ljummen. Mustafa Can föreläser bland annat om mångfald, språk, kultur och identitet. Han har varit Sommarpratare tre gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Publicistklubbens Guldpennan Stora Radiopriset, Sveriges essäfondspris, Etermedias Ikarospris, han har även blivit nominerad till Årets talare. Hör honom föreläsa personligt om det existentiella drama som utspelar sig i mötet med ett nytt samhälle, nya värderingar och ny kultur. Om några av samtidens viktigaste frågor: Om svenskhet, identitet, inkludering, om språkets makt och språklöshetens tyranni. Om rädsla och misstänksamhet och om utmaningarna att skapa en gemensam social ansvarskänsla när vi inte har samma kulturella, religiösa, ekonomiska och sociala referenser.

När: Fre 15 feb, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Johnny Sundin - Framtidsplaneten

Välkommen med på en tankeväckande resa in i våra framtida liv! I denna ständigt uppdaterade föreläsning ger trendspanaren Johnny Sundin en spännande inblick bland innovationer och kreativa lösningar i vår omvärld. I föreläsningen Framtidsplaneten avhandlas de senaste trenderna och de nya mönstren som kommer vara avgörande för våra framtida beteenden, affärsmöjligheter och livsstilar. Tankar luftas om det som skrämmer, vilka möjligheter som finns, och hur man bättre kan förstå nulägesbilden. Den som ständigt förändras och uppdateras. Johnny Sundin bjuder på spännande och underhållande spaningar kring hur vi bor, äter, lever, konsumerar och producerar i framtiden. På Framtidsplaneten är allt möjligt möjligt - med rätt inställning och gott samarbete.

När: Ons 6 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karin af Klintberg - Starta en känsla – så når du ut

Karin af Klintberg är superproducenten bakom succéer som Historieätarna och Värsta språket. Hon har fattat det som alla säljexperter säger – du ska inte enbart fråga dina kunder vad de vill ha, utan även erbjuda det de inte visste att de ville ha. På det sättet fick hon svenska folket att älska fakta, när TV annars brottas med tittartapp. Karin af Klintberg föreläser om att kommunicera med hjärta och hjärna och ger sina tips för att nå fram och nå ut. Hur ska en kommunikatör få fram sitt budskap på bästa sätt och verkligen få folk att lyssna? Genom att visa exempel från sina hyllade teve- och filmproduktioner som Världens sämsta Indier, Historieätarna och dokumentären Trevligt Folk betonar hon vikten av humor för att nå ut och berättar hur bra man lär sig saker i ett skratt.

När: Fre 8 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anders Magnusson - Dumpa bagaget!

Anders har efter en dramatisk livsförändring ägnat över 20 år åt egen personlig utveckling och att hjälpa andra. Hans föreläsning ger dig verktyg för livet, så att du kan leva din fulla potential. Genom att lära dig hur du kan försonas med dig själv och dina erfarenheter blir du fri att skapa det liv du vill.

När: Tor 14 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jon Eklöf - Vad gör dig till den du är?

Varför gör du som du gör? Vad styr dina handlingar och din uppmärksamhet? Jon Eklöf är en regelbundet anlitad och uppskattad föreläsare - såväl nationellt som internationellt. Han föreläser om förhandling, ledarskap och kommunikation - med särskilt fokus på hur hjärnan påverkar vårt beteende. Han kombinerar sin erfarenhet som förhandlare och jurist med den senaste forskningen inom neuropsykologi och evolutionsbiologi.

När: Ons 20 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kristian Luuk - Hitta din grej

"Hitta din grej" är en  inspirationsföreläsning med mycket igenkänning. Kristian vill få publiken att tänka till och känna efter vad de egentligen tycker är roligt, för det är ofta det man är bra på och där man kan blomma ut - hitta sin grej, helt enkelt! I föreläsningen kåserar Kristian om sin resa från Handelshögskolan till "På Spåret". - Det började med att jag gick på Handelshögskolan och skulle bli civilekonom, och det slutade med att jag busringde till Jarl Kulle och sa bajs och la på luren. Vad hände egentligen däremellan frågar man sig, säger Kristian Luuk. Kristian är en av Sveriges mest älskade och skickligaste programledare och har röstats fram till Årets manliga TV-programledare inte mindre än sex gånger.

När: Fre 22 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Larsson-Broman - Supertrenderna – Så skapar du framtiden

Aldrig tidigare har det skett så mycket i vår omvärld som nu. Politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst teknologiskt. Allting tycks gå fortare och bli allt rörigare och vi människor har svårt att hänga med. Men det finns sätt att skapa begriplighet och en känsla av trygghet i den förändring vi lever i. Receptet stavas trender. Rätt hanterat fungerar trender som ledstänger och kan guida oss in i framtiden till bättre beslut, investeringar och ökad tillväxt. I den här föreläsningen ger forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman inspiration och tankar om hur vi ska hantera framtiden med hjälp av trender. Han ger även exempel på tre stora trender från nyutgivna boken "Supertrenderna" som kommer forma framtidens företagande och affärslandskap

När: Ons 27 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Gustav Martner - Att följa elektronen

Gustav startade sitt första bolag som tjugoåring efter att ha räknat på överföringshastigheter mellan datorer och servrar och insett vad tiden var mogen för. Bolaget blev en av Sveriges mest framgångsrika webbyråer, och två decennier senare av entreprenöriella äventyr och framtidsspaningar så konstaterar han följande: Vill du veta något om framtiden ska du följa elektronen. I den här föreläsningen ger Gustav åhöraren historia såväl som framtidsspaningar inom digitalisering och bjuder dessutom på de verktyg som finns för att göra egna relevanta scenario-planeringar för den egna organisationen eller karriären. Gustav Martner har arbetat med digitala medier sedan slutet av 90-talet och är serieentreprenör inom reklam, webb och big data. Idag arbetar han mest med konsekvensanalys av digitalisering - med särskilt fokus på mediemiljöer och mänskliga rättigheter. Han har grundat organisationen Digital Reliance, var regeringens expert i utredningen "Ett reklamlandskap i förändring" och är ofta med i radio och TV som expert på frågor om digitalisering och vår mediemiljö.

När: Fre 29 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Caroline Mohr - Fear Less - Live Mohr

Caroline Mohr var på väg att kvala till europatouren i golf när hon drabbades av cancer i ena knät. Den enda utvägen för ett fortsatt liv var att amputera benet. Ett val som innebar en livslång förändring. Caroline lyckades göra comeback till proffsgolfen drygt två månader efter operationen och idag delar hon alla lärdomar och viktiga val, som får oss att bli starkare både fysiskt och mentalt. Fear Less - Live Mohr är en föreläsning om att våga gå utanför din komfortzon, utmana din rädsla och upptäcka ännu mer i rummet av nyfikenhet. Den här föreläsningen fokuserar även mycket på att förbättra relationer och teamwork på både individ och organisationsnivå genom öppenhet och medkänsla. Du får en fördjupad insikt om mod och vad det innebär att ha mindre rädsla och leva mer. Den här föreläsningen passar perfekt när står inför en förändring och/eller vill förbättra teamkänslan.

När: Tor 25 apr, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Cecilia Åkesdotter - En friskare, vänligare och smartare arbetsplats

Alla längtar efter att känna glädje och motivation. Att känna att det är spännande och inspirerande att börja en ny dag, gå till jobbet och vara i ett sammanhang man älskar. Och känna sig nöjd när man går därifrån. Med relativt enkla medel kan vi skapa en friskare, vänligare och smartare arbetsplats som sätter guldkant på vardagen, boostar glädjekontot och får både hjärtat och ansiktet att le. Glädjeenergin smittar lätt av sig till andra i möten - i teamet, i interna kontakter och till företagets kunder och olika samarbetspartners. Den positiva känslan sprider sig, lyfter hela företaget och blir en konkurrensfördel. Den uppskattade föreläsningen som Cecilia Åkesdotter komponerat för en friskare, vänligare och smartare arbetsplats riktar sig till alla i arbetslivet oavsett position eller yrkeskår. Välkommen till en energifylld föreläsning fylld med inspiration, kunskap, smarta tips, aha-upplevelser och konkreta verktyg som gör skillnad både för medarbetaren, teamet och hela företaget.

När: Tis 30 apr, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2