Özz Nûjen

Özz Nûjen

Underhållande och lärorikt

Komikern, programledaren och skådespelaren Özz Nûjen har i sin nya föreläsning samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt.

Özz kan bokas som standupkomiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare, skådespelare, film/tv-medverkan, radioprogramledare, musikal/teater. Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland. Hans första soloshow "Dålig stämning" hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT året efter blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.

Mångfald eller enfald?
I sin föreläsning använder han humorns till hjälp att inspirera, tänka om och tänka till och kanske om du är mottaglig att byta ut dina fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och istället tänka på möjligheterna.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i "Sommar i P1". Han har även arbetat som programledare och lett "Morgonpasset i P3", "Lika olika" på SVT och lett talkshowen "Özz i P1″. Han är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren "Skytten", "Tusenbröder", "Aspiranterna", "Anna Holt"-serien och SVT:s sci-fi-serie "Äkta människor" som sålts till femtio länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna "Si tu meurs, je te tue" och "Comme chez soi" samt hade en av huvudrollerna i fotbollskomedin "10 000 timmar" tillsammans med Peter Magnusson 2014. Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares "En midsommarnattsdröm" på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs "Mistero Buffo".

Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa "Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir".

Klimatföreläsning
Hans nyaste föreläsning handlar om klimathotet och dess konsekvenser, som han presenterar väldigt underhållande och lärorikt. Özz Nûjen är bekant med miljö och klimatfrågor sedan länge, bl.a. belönad Kristallenvinnare 2017 med TV-programmet Zero Impact på SVT/UR - ett program där fyra familjer med olika socioekonomiska bakgrunder i Sverige skulle tävla mot sig själva i att minska sina koldioxidavtryck.

Klimatföreläsningen tar upp frågor som:
• Klimathotet vad gör det med oss?
• Hur agerar vi och när ska vi göra något?
• Hur tar vi emot en nyhet som varit känd och varnad för av forskare och experter sedan 30 år?
• Vad händer med oss i Europa och Sverige om och när det kanske kommer bli tal om 200-400 miljoner klimatflyktingar om 20-30 år?
• Vi i Europa som hade "flyktingkris" när vi tillsammans tog emot drygt en miljon krigsflyktingar från Syrien 2015 - samtidigt som lilla Libanon tog emot 1,6 miljoner flyktingar själva och pratade om utmaningar och behov av hjälp...
• Vad säger man till och hur bemöter man en klimatskeptiker?
• Vad kan du göra? Kan du ens göra något?
• Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite lite varmare?
• Vart är vi på väg? Vet någon ens det?
• Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen?
• Varför brinner det i skogarna?
• Varför brinner det i knutarna för klimatfrågan?

Det och mycket mer kommer ni att få veta samtidigt som ni får er ett gott skratt samt kraft och energi att bli klimatsmarta!

Pressbilder

Özz Nûjen

Özz Nûjen

Komiker

Fotograf: Robert Eldrim

Moderatorer som drar publik

Föreläsare

Mångfald

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2